Ziggurat Nedir? Özellikleri Nelerdir? Neden İnşa Edilmiştir?

Yayın Tarihi:

Ziggurat nedir? Özellikleri nedir? Hangi alanlarda kullanılmıştır? Sizler için derledik.

Ziggurat Nedir? Özellikleri Nelerdir? Neden İnşa Edilmiştir?

Antik Mezopotamya’da inşa edilen Ziggurat, piramitlere benzeyen ve teraslı farklı seviyelere sahip bir tür taş yapısıdır. Yalnızca merdivenlerle erişilen bu yapı, geleneksel şekilde tanrılar ve insanlar arasındaki bağlantıyı sembol eder, fakat pratikte selden koruma görevi de vardır. Mezopotamya’dan Aztek’e ve Navajo Ulusu’na kadar uzanan kültürlerde yer alır.

Eski bir Mısır piramidi gibi, eski bir Yakın Doğu zigguratın dört kenarı bulunur. Bu yapıların, tanrıların krallığına yükseldiği düşünülmektedir. Bununla beraber Mısır piramitlerinden ayrı olarak, Zigguratların dışı pürüzsüz bir yapıya sahip değildir.

Zigguratlar, bugün Irak ve İran’da bulunan bölgelere dağılmış halde bulunur. Hiçbir ziggurat orjinal yüksekliğinde korunamamıştır. En iyi korunmuş ziggurat Ur’dadır. En büyüğü ise Elam’daki 102 metrekare tabana sahip ve 24 metre yüksekliğindeki ziggurattır.

En Büyük Ziggurat Hangisidir?

Mezopotamya’nın en büyük ve iyi korunmuş zigguratlarından biri Ur’daki büyük ziggurattır. Ur’daki Ziggurat ve tepesindeki tapınak MÖ 2100 civarında inşa edilmiştir. Yirminci yüzyılın başlarında bölgede küçük kazılar yapılmıştır. 1920’lerde Sir Leonard Woolley, Philadelphia’daki Pennsylvania Üniversitesi Müzesi ve Londra’daki British Museum ile ortak bir projede anıtın tamamını ortaya çıkarmak üzere ekibi ile çalışmalar yapmıştır.

Sovyet Döneminde Zorunlu Çalışma Kampları: Gulag

Sovyet Döneminde Zorunlu Çalışma Kampları: Gulag

1930-1953 arasında milyonlarca insanın zorla tutulduğu ve çalıştırıldığı, ağır işkencelere maruz kaldığı Sovyet kampları Gulag'ların ayrıntılarını sizler için derledim.

Gönder
runtobet casino siteleri