KAYSE halka arzının ikinci gününde talep toplama işlemi devam ediyor. 12 Mayıs tarihine kadar sürecek olan talep toplama işlemi hangi bankalarda gerçekleşecek?
Dün başlayan Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. (KAYSE) halka arzında talep toplama süreci ikinci gününde devam ediyor. KAYSE koduyla borsaya girmeye hazırlanan şirket, 106 milyon lotu halka arz ederek yatırımcılara sunacak. Şirketin halka açık paylarının tamamının yatırımcılara dağıtılması durumunda, halka açıklık oranı yüzde 15,01 olacak. Eşit dağıtım yöntemiyle gerçekleşecek olan halka arzın talep toplama işlemi Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığı ile 10, 11 ve 12 Mayıs tarihlerinde toplanmaya devam ediyor. Yatırımcılar, taleplerini iletebilecekleri bankalar ve aracı kurumlar hakkında bilgileri haberimizde bulabilirler.
Bien Yapı (BIENY), halka arz talep toplama süreci bugün başladı. Yarın sona erecek olan talep toplama işleminin gerçekleşeceği bankalar ve aracı kurumlar detaylarda.
Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. (KAYSE), halka arz fiyatını 16,27 TL olarak açıkladı. Halka arz işlemi sabit fiyat üzerinden gerçekleşecek ve yatırımcılara şirket payları sunulacak.
KAYSE koduyla halka arz edilecek olan Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş.'nin halka arzına katılmak isteyen yatırımcılar, T1-T2 bakiye kullanımı yapamayacaklar.
Kayseri Şeker Fabrikası (KAYSE) şirketinin halka arzında dağıtılacak olan payların olası miktarı şu şekildedir:
Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek olan Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş.'nin halka arzına katılmak isteyen yatırımcılar, taleplerini aşağıdaki anlaşmalı bankalar ve aracı kurumlar aracılığıyla iletebilirler:
Kayseri Şeker Fabrikaları A.Ş. (KAYSE) halka arzının tamamlanmasının ardından, şirketin hisseleri Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayacak. KAYSE hisseleri, Yıldız Pazarı'nda işlem görerek yatırımcılar tarafından alınıp satılabilecek.
1954 yılında kuruluş süreci başlayan Kayseri Şeker Fabrikaları A.Ş., 1955 yılında merhum Başbakan Adnan Menderes tarafından açılışı gerçekleştirilerek hizmete girdi. Sektöre olan katkıları ve birincilik başarıları ile öne çıkan şirket, 2006 yılında gerçekleştirdiği yatırımlar ile sektöre örnek bir model oluşturdu. Boğazlıyan Şeker ve Mamulleri Entegre Tesisi'nin açılışı ile sektöre değer katan şirket, Avrupa'nın en modern ve gelişmiş şeker fabrikalarından biri olan bu tesiste üretim yapmaktadır.
Kayseri Şeker, Pankent markası ve üretim tesisinde gerçekleştirdiği PP dokuma çuval, PP lamineli çuval, PP Çuval + PE iç torba ve PP rafyalık ip üretimi ile süt ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren Pandoğa markası ve tesisi ile faaliyetlerini genişletmiştir. Ayrıca Panpet markası ile karayolu nakliye hizmeti, akaryakıt ürünlerinin perakende ve toptan satışı, şeker pancardan üretilmiş kristal şekerin satışı, hayvan yemi olarak tüketilen melaslı pelet kuru küspe üretimi, hafriyat yükleme, taşıma ve boşaltma faaliyetlerinde bulunmaktadır.
Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayı ile 2014 yılında Araştırma Geliştirme Merkezi belgesini alan Kayseri Şeker, AR-GE Merkezi kurarak, sektöründe AR-GE merkezi belgesi alan ilk şeker fabrikası olmuştur. 88 yıllık şeker sanayi sektöründe öncü bir şirket olan Kayseri Şeker, ekonomiye ve üretime katkı sağlamaya devam etmektedir.
Reeder Teknoloji San. ve Tic. A.Ş. halka arz edilecek. Şirket, toplam 197 milyon lotu halka arz edecek ve halka açıklık oranı yüzde 25,26 olacak.