SPK tarafından halka arz onayı alan Kayseri Şeker Fabrikası (KAYSE) şirketinin talep toplama tarihleri açıklandı. Toplam 3 sürecek talep toplama süreciyle ilgili detaylar haberimizde.
Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. (KAYSE), 2023 Mayıs ayında halka arz olacak şirketlerden biri olarak SPK'dan onay aldı. Bahsi geçen şirket 106 milyon lotu halka arz edecek. Aynı zamanda halka arz edeceği tüm payları yatırımcılara dağıtması durumunda halka açıklık oranı yüzde 15,01 olacak. KAYSE koduyla halka arz olacak şirketin halka arz işlemleri Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek. Peki halka arz olacak şirket hangi tarihlerde talep toplayacak? Yatırımcılar hangi bankalara taleplerini iletebilecek? Merak edilen tüm soruların detayları haberimizde verildi.
BigChefs (BIGCH) halka arz sonuçları duyuruldu! BIGCH halka arzında 1,8 milyon yatırımcı katılım sağlarken, şirketin halka arzına gelen talep sayısı açıklandı.
Borsada KAYSE koduyla işlem görmek üzere halka arz olmaya hazırlanan Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş.’nin talep toplama tarihleri 10, 11 ve 12 Mayıs olarak açıklandı.
Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. (KAYSE) için belirlenen halka arz fiyatı 16,27 TL olarak açıklandı. Şirket, bu sabit fiyat üzerinden yatırımcılara paylarını halka arz edecek.
Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş.'nin halka arzına katılmak isteyen yatırımcılar T1-T2 bakiye kullanımı gerçekleştiremeyecekler.
Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. (KAYSE) halka arzında ''eşit dağıtım'' yöntemi kullanılacak. Bu yöntemde tüm yatırımcılar aynı miktarlarda hisse senedi alabilecekleri için yüksek sermayeli yatırımcılar avantajlı duruma geçemeyecekler. Bu sayede bireysel ve küçük yatırımcılar daha büyük lotlar elde edebilme şansına sahip olacaklar.
Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş.'nin halka arzdan elde ettiği gelir, şirketin belirlediği hedefler doğrultusunda şu alanlarda kullanılacak:
Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. halka arzı, Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından gerçekleştirilmektedir. Yatırımcılar, katılım göstermek istedikleri KAYSE halka arzına dair taleplerini aşağıdaki anlaşmalı bankalar ve aracı kurumlar aracılığıyla iletebilirler:
Kayseri Şeker Fabrikaları, 1954 yılında temeli atılarak kuruldu ve 1955 yılında açılışı merhum Başbakan Adnan Menderes tarafından gerçekleştirildi. Fabrika, istihdama olan katkıları ve birincilik başarıları ile sektörde önemli bir konumda yer almaktadır.
2006 yılında gerçekleştirdiği yatırım ile açtığı Boğazlıyan Şeker ve Mamulleri Entegre Tesisi, günümüzün stratejik yönetimiyle sektörde örnek bir model oluşturmaktadır. Avrupa'nın en modern ve gelişmiş şeker fabrikalarından biri olan bu tesis, bölgeye ve ülkemize değer katmaktadır.
Kayseri Şeker aynı yıl içerisinde Pankent markası ve üretim tesisini açarak, Pankent, PP dokuma çuval, PP lamineli çuval, PP Çuval + PE iç torba ve PP rafyalık ip üretimi gerçekleştirmiştir. Yine aynı yıl içerisinde süt ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren Pandoğa markası ve tesisi de hizmete başlamıştır.
Panpet markası ise hizmete başlayarak karayolu nakliye hizmeti, akaryakıt ürünlerinin perakende ve toptan satışı, şeker pancardan üretilmiş kristal şekerin satışı, hayvan yemi olarak tüketilen melaslı pelet kuru küspe üretimi, hafriyat yükleme, taşıma ve boşaltma faaliyetlerinde bulunmaktadır.
Kayseri Şeker, Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayı ile 2014 yılında Araştırma Geliştirme Merkezi belgesini almıştır. Kayseri Şeker AR-GE Merkezi, 88 yıllık şeker sanayi sektöründe AR-GE merkezi belgesi alan ilk şeker fabrikası olma özelliğiyle tarihe geçmiştir. Kayseri Şeker, ekonomiye ve üretene güç veren faaliyetleri ile ülkemize katkı sağlamaya devam etmektedir.
SPK tarafından 6 Mayıs 2023 tarihli bültende Bien Yapı Ürünleri San. Turizm ve Tic. A.Ş. halka arzının onaylandığı açıklandı. BIENY halka arz fiyatı açıklandı!