Kayseri Şeker Fabrikası (KAYSE) halka arzında talep toplama bugün başlıyor. 12 Mayıs’a kadar sürecek olan talep toplama işleminin gerçekleşeceği bankalar detaylarda.
Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. (KAYSE) halka arzında talep toplama süreci bugün başladı. KAYSE koduyla borsada yerini almaya hazırlanan şirket, 106 milyon lotu halka arz ederek piyasaya sunacak. Şirketin halka açık paylarının tamamını yatırımcılara dağıtması durumunda, halka açıklık oranı yüzde 15,01 olacak. Eşit dağıtım yöntemiyle halka arz olacak şirketin talep toplama işlemi Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığı ile 10, 11 ve 12 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek. Yatırımcıların taleplerini iletebileceği bankalar ve aracı kurumlar haberimizde verildi.
Halka arz olmaya hazırlanan Bien Yapı (BIENY) talep toplama tarihleri açıklandı. 2 gün sürecek olan talep toplama işleminin gerçekleşeceği bankalar detaylarda.
Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. (KAYSE), halka arz fiyatını 16,27 TL olarak belirlediğini duyurdu. Bu sabit fiyat üzerinden yapılacak halka arzda, şirket payları yatırımcılara sunulacak.
Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş.'nin halka arzına katılım sağlamak isteyen yatırımcılar, T1-T2 bakiye kullanımı yapamayacaklar.
Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş.'nin halka arzı, Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığı ile gerçekleştirilecek. Yatırımcılar, KAYSE halka arzına katılmak istedikleri takdirde taleplerini aşağıdaki anlaşmalı bankalar ve aracı kurumlar aracılığıyla iletebilirler:
Kayseri Şeker Fabrikaları A.Ş. (KAYSE) halka arzının tamamlanmasının ardından, şirketin hisseleri Borsa İstanbul'da (BIST) kote olacak. KAYSE hisseleri, Yıldız Pazarı'nda işlem görerek yatırımcılar tarafından alınıp satılabilecek.
Kayseri Şeker Fabrikaları, 1954 yılında başlayan kuruluş sürecinin ardından, 1955 yılında açılışı merhum Başbakan Adnan Menderes tarafından gerçekleştirilerek hizmete girdi. Kayseri Şeker, sektöre olan katkıları ve birincilik başarıları ile öne çıkan bir şirkettir. 2006 yılında gerçekleştirdiği yatırımlar ile öne çıkan şirket, Boğazlıyan Şeker ve Mamulleri Entegre Tesisi'nin açılışı ile sektöre örnek bir model oluşturmuştur. Avrupa'nın en modern ve gelişmiş şeker fabrikalarından biri olan bu tesis, bölgeye ve ülkeye değer katmaktadır.
Kayseri Şeker, 2006 yılı içerisinde açtığı Pankent markası ve üretim tesisinde PP dokuma çuval, PP lamineli çuval, PP Çuval + PE iç torba ve PP rafyalık ip üretimi gerçekleştirmiş ve süt ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren Pandoğa markası ve tesisi de hizmete başlamıştır. Panpet markası ise karayolu nakliye hizmeti, akaryakıt ürünlerinin perakende ve toptan satışı, şeker pancardan üretilmiş kristal şekerin satışı, hayvan yemi olarak tüketilen melaslı pelet kuru küspe üretimi, hafriyat yükleme, taşıma ve boşaltma faaliyetlerinde bulunmaktadır.
Kayseri Şeker, Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayı ile 2014 yılında Araştırma Geliştirme Merkezi belgesini almış ve AR-GE Merkezi kurmuştur. 88 yıllık şeker sanayi sektöründe AR-GE merkezi belgesi alan ilk şeker fabrikası olan Kayseri Şeker, ekonomiye ve üretime katkı sağlamaya devam etmektedir.
Bigchefs'in hisseleri 10 Mayıs 2023 tarihinde Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayacak. Şirketin hisseleri #BIGCH koduyla borsada işlem görecek.