Cw Enerji Mühendislik Tic. ve San. A.Ş. halka arz edilecek. Şirket, 30 milyon lotu halka arz edecek ve halka açıklık oranı yüzde 24,24 olacak.
Cw Enerji Mühendislik Tic. ve San. A.Ş. (CWENE) 2023 yılında halka arz olması beklenen şirketler arasındaki yerini almış durumda. SPK'ya gerekli başvuru belgelerini gönderen Cw Enerji Mühendislik Tic. ve San. A.Ş.'nin (CWENE) halka arzı Deniz Yatırım Menkul Değerler A.Ş., DenizBank A.Ş., QNB Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve QNB Finansbank A.Ş. konsorsiyumu tarafından gerçekleştirilecek. Cw Enerji Mühendislik Tic. ve San. A.Ş. (CWENE) halka arzına dair tüm merak edilenleri sizler için derledik.
Cw Enerji Mühendislik Tic. ve San. A.Ş. (CWENE) halka arz fiyatı 108,60 TL olarak belirlendi.
Borlease Otomotiv A.Ş. (BORLS) halka arz olmaya hazırlanıyor. Yıldız Pazar'da #BORLS koduyla işlem görecek olan şirketin halka arzı oransal dağıtım yöntemiyle gerçekleşecek.
Cw Enerji Mühendislik Tic. ve San. A.Ş. (CWENE) halka arz tarihi 26-27-28 Nisan 2023 olarak belirlendi. Halka arz talep toplama işlemleri 3 iş gününde tamamlanacak.
Cw Enerji Mühendislik Tic. ve San. A.Ş. halka arz sonrası BIST endeksinde #CWENE koduyla işlem görecek.
Cw Enerji Mühendislik halka arz olduktan sonra elde edilecek gelirin kullanım alanlarını da belirledi. Şirketin yapmış olduğu çalışmalar doğrultusunda halka arz gelirinin;
Kızılay İçecek San. ve Tic. A.Ş. (KZLYI) halka arz edilecek. Şirket, ek satışlarla birlikte toplam 9 milyon lotu halka arz edecek ve halka arz açıklık oranı yüzde 15,79 olacak.
Cw Enerji Mühendislik Tic. ve San. A.Ş. (CWENE) halka arz şeklini sermaye artırımı, ortak satış ve ek ortak satış yöntemleriyle gerçekleştirilecek. Cw Enerji Mühendislik halka arz şekli;
Cw Enerji Mühendislik Tic. ve San. A.Ş. (CWENE) paylarının Borsa İstanbul'a kote olmasının ardından 30 gün boyunca CWENE paylarına halka arz gelirinin yüzde 20'siyle fiyat istikrarı uygulanması planlanıyor.
Cw Enerji Mühendislik Tic. ve San. A.Ş. (CWENE) halka arzının ''eşit dağıtım'' yöntemiyle yapılacağı açıklandı. Özellikle küçük yatırımcılar eşit dağıtım yapılmasını istemektedir. Oransal dağıtım yönteminde yüksek sermayeli yatırımcılar daha büyük avantaj elde etmektedir. Bu sebeple eşit dağıtım yöntemiyle yapılacak halka arza bireysel yatırımcıların ilgisi daha yüksek olabilir.
Cw Enerji Mühendislik Tic. ve San. A.Ş. (CWENE) halka arzında şirketin halka açıklık oranının yüzde 24,24 olması planlanmaktadır. Tüm lotların halka arz edilmesi halinde şirketin ulaşacağı halka arz oranı bu olacak.
Cw Enerji Mühendislik Tic. ve San. A.Ş. (CWENE) halka arzına katılacak olan yatırımcılar T1-T2 bakiye kullanımı yapamayacak.
Kaleseramik, Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş. (KALES) halka arz olacak. 109 milyon adet hisseyi halka arz edecek olan şirketin halka arz oranı yüzde 21,25 olacak.
Cw Enerji Mühendislik Tic. ve San. A.Ş. (CWENE) halka arz sonrası yatırımcılarına satış yapmama taahhüdünde bulundu. Cw Enerji paylarına yönelik 1 yıl boyunca ihraçcılar, 6 ay da ortaklar herhangi bir hisse satışı gerçekleştirmeyecek.
Cw Enerji Mühendislik Tic. ve San. A.Ş. (CWENE) halka arzı yapılan çalışmalar sonucunda hangi bankalar üzerinden gerçekleştireceği açıklanacak. Deniz Yatırım Menkul Değerler A.Ş., DenizBank A.Ş., QNB Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve QNB Finansbank A.Ş. konsorsiyumu halka arz çalışmalarını tamamlaması ve SPK onayının alınmasından sonra halka arza katılacak bankaların listesini duyuracak.
Cw Enerji Mühendislik Tic. ve San. A.Ş. (CWENE) payları halka arzının tamamlanmasının ardından Yıldız Pazar'da işlem görmeye başlayacak.
A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. (A1CAP) halka arz edilecek. Şirket, 25 milyon lotu halka arz edecek ve halka açıklık oranı yüzde 20 olacak.
Şirket tarafından bireysel yatırımcılara ve kurumsal yatırımcılara ayrılan paylara ilişkin açıklama henüz gerçekleştirilmedi. Halka arz edilecek lotların dağılımı halka arz tarihi geldiğinde duyurulacak. Şirket 3 farklı lot dağılımı gerçekleştirecek. Yurt içinde bulunan yatırımcılara yapılacak dağılımlar;
CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi 2010 yılında kurulmuş fotovoltaik enerji üretim sektöründe faaliyet gösteren üretim ve hizmet firmasıdır. Yıllık 1,8 GW güneş paneli üretim kapasitesiyle Avrupa ve Türkiye'nin en büyük güneş paneli üretim firmalarından biridir. Türkiye’nin yanı sıra Avrupa ve Uzak Doğu’da da 2009 yılından bu yana güneş paneli üretimi gerçekleştirmektedir.
CW Enerji, güneş enerji santrallerinin (GES) yatırım ve teknik danışmanlığı, projelendirme, sistem tasarımı, lisanslı ve lisanssız santral kurulumları, lisans alımı ve işletme, ayrıca lisanssız üretim yönetmeliğine uygun olarak projeler planlama, projelendirme, finans ve uygulama ile kurulum sonrası teknik bakım, onarım konularında da hizmet veriyor. Endüstriyel kurulumların yanı sıra evsel çatı kurulumlarında da çözümler sunuyor. Şebeke bağlantılı (On-Grid) sistemlerin yanı sıra şebekeden bağımsız akü destekli sistemler (Off-Grid), güneş enerjili sulama sistemleri, LED aydınlatma sistemleri, güneş enerjili kamera sistemleri ve elektrikli araç şarj istasyonları gibi alanlarda da hizmet vermektedir.
CW Enerji, yıllık 1,8 GW güneş paneli üretim kapasitesi ile kaliteden ödün vermeyen ve müşteri memnuniyetini birinci derecede misyon edinmiş bir anlayışla faaliyetini sürdürmektedir.
CW Enerji, Türkiye’de sanayi faaliyet alanındaki en büyük kuruluşları tespit etmek için İstanbul Sanayi ve Ticaret Odası tarafından yapılan, “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” İSO 500 2017 sıralamasında, 2017 yılında gerçekleştirmiş olduğu net satışı ile listenin 408’inci sırasında yer almıştır. İSO500 sıralamasına güneş enerjisi sektöründen adını yazdırmayı başaran tek firma olan CW Enerji, “Üreten güçlü Türkiye” hedefiyle ülke ekonomisine ve istihdamına katkı sağlamaya devam etmektedir.
CW Enerji, yaşadığımız gezegenin enerji ihtiyacını temiz kaynaklarla karşılamak için öncülük ederek, güneş enerjisinin kullanımını yaygınlaştırıp, insanoğlunun geleceğini yeni teknolojiler ile destekleyip, dünya ekonomisine katkı sağlamayı ve gelecek nesillere yaşanabilir bir doğa bırakmayı amaç edinmektedir. CW Enerji, dürüst, güvenilir, ilkeli ve fikir sahibi bir kuruluş olarak varlığını uzun süreler devam ettirebilmeyi görev edinmektedir.
CW Enerji, insanoğlunun yaşamını daha sürdürülebilir kılabilmek için duyarlı davranarak yeni teknolojiler sunan, tüm ürün ve hizmetlerinde önceliği müşteri odaklılık ve yüksek kalite olan, sektörde fark yaratan ve kendi sektöründe dünya lideri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen bir firmadır. ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 45001, ISO/IEC 27001:2013, ISO 50001:2011, ISO 10002:2014, UL, IEC standartlarındaki fabrikamızda üretilen güneş panellerimiz, sertifikasyon uygunluğu ve düzenleyici standartları doğru olarak sağlayabilmesi için TSE, TÜV SÜD, TÜV Rheinland, gibi bağımsız test kuruluşlarınca test edilmektedir. Sahip olduğumuz bu değerler ile ürettiğimiz güneş panellerimizin 30 yıllık linear performans garantisi dünyanın önde gelen reasürans şirketlerinden Munich RE tarafından güvence altına alınmıştır.
CW Enerji Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı T. Tarık Sarvan'dır. Şirketin CEO'su Volkan Yılmaz'dır.
Cw Enerji Mühendislik halka arz taslak izahname
Cw Enerji Mühendislik halka arz fon kullanım yeri
Katılımevim Tasarruf Finansman A.Ş. (KTLEV) halka arz edilecek. Şirket, ek satışlarla birlikte toplam 37,5 milyon lotu halka arz edecek ve halka arz açıklık oranı yüzde 25 olacak.