Kaleseramik, Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş. (KALES) halka arz olacak. 109 milyon adet hisseyi halka arz edecek olan şirketin halka arz oranı yüzde 21,25 olacak.
Kaleseramik, Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş. (KALES) halka arz olmak için çalışmalar başladı. SPK'ya gerekli başvuru belgelerini gönderen KALES'in halka arzı Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş tarafından gerçekleştiriecek. KALES halka arzına dair tüm gelişmeler parafesör.net'te!
KALES halka arz fiyatı yapılacak fiyat tespiti çalışmalarından sonra Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş tarafından yatırımcılara duyurulacak.
Borlease Otomotiv A.Ş. (BORLS) halka arz olmaya hazırlanıyor. Yıldız Pazar'da #BORLS koduyla işlem görecek olan şirketin halka arzı oransal dağıtım yöntemiyle gerçekleşecek.
Kaleseramik, Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş. (KALES) halka arz tarihi SPK onayının ardından açıklanacak. KALES halka arz tarihi belli olduğunda parafesör.net'ten takip edebilirsiniz.
Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (AKMGY) 2023 yılında rekor temettü ödemesi yapacak. AKMGY yatırımcıları hisse başına net yüzde 416 temettü alacak!
Kaleseramik, Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş. (KALES) halka arz şeklini sermaye artırımı yöntemiyle yapacak. Şirket, 109.390.465 lotu halka arz edecek.
Kaleseramik, Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş. (KALES) paylarının BIST 100 endeksinde işlem görmeye başlamasının ardından halka arz sürecinin ilk 30 gününde fiyat istikrarı uygulanacak.
Şirketin halka arzının eşit dağıtım yöntemiyle yapılacağı açıklandı. Özellikle küçük yatırımcılar eşit dağıtım yapılmasını daha çok tercih etmektedir. Dağıtım yönteminin bu şekilde olması küçük yatırımcılar için daha avantajlı olmaktadır.
Kaleseramik, Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş. (KALES) halka arzında şirketin halka açıklık oranının yüzde 21,21 olması planlanmaktadır.
Kaleseramik, Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş. (KALES) halka arzına katılacak olan yatırımcılar T1-T2 bakiye kullanımı gerçekleştiremeyecek.
Yatırımcısına bugün en çok kazandıran hisse senetleri: TUCLK, TRCAS, PKART, SUMAS, VANGD, CRFSA, AKFYE, VKFYO, VAKFN ve AKMGY'e ait paylar oldu.
KALES halka arz sonrası yatırımcılarına satış yapmama taahhüdünde bulundu. KALES paylarına yönelik 1 yıl boyunca ihraçcılar, 1 yıl da ortaklar herhangi bir hisse satışı yapmayacak.
Kaleseramik, Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş. (KALES) halka arzı yapılan çalışmalar sonucunda hangi bankalar üzerinden gerçekleştireceği açıklanacak.
KALES halka arzını gerçekleştirecek bankalar şöyle;
Kaleseramik, Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş. (KALES) payları halka arzının tamamlanmasının ardından Yıldız Pazar'da işlem görmeye başlayacak.
Şirket tarafından bireysel yatırımcılara ve kurumsal yatırımcılara ayrılan paylara ilişkin açıklama henüz yapılmadı. Halka arz edilecek lotlarla ilgili ek satış için herhangi bir sınırlama olmayacak
Türkiye’de seramik sektörünün kuruluşuna öncülük eden Kaleseramik, bu topraklarda üreten, bu topraklardan kazandığını yine bu topraklara yatıran 65 yıllık bir değer.
Türkiye'nin ilk seramik karo üreticisi olan Çanakkale Seramik Fabrikaları A.Ş. 1957 yılında, ilk yer karosu üreticisi olan Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş. ise 1972 yılında kuruldu.
Çanakkale Seramik, duvar karosunda kalitenin adı olurken, Kalebodur jenerik marka olarak sektörde yeni bir dönemi başlattı.
Çanakkale Seramik Fabrikaları A.Ş ve Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş. 2000 yılında "Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş" ismiyle tek çatı altında birleşti. Çanakkale Seramik ve Kalebodur markaları ile üretimini sürdüren Kaleseramik, yılda 68 milyon metrekare üretim kapasitesi ile tek bir alanda üretim yapan dünyanın en büyük seramik kuruluşudur.
Çan’da 1 milyon 250 bin metrekare açık alan ve 650 bin metrekare kapalı alanda kurulu 50 fabrikada üretimini sürdüren Kaleseramik, 26,3 milyon metrekare/yıl duvar karosu, 28,1 milyon metrekare yer karosu, 5,5 milyon metrekare granit seramik ve 1,8 milyon metrekare/yıl Sinterflek üretim kapasitesine sahiptir.
Yozgat’ta 562 bin metrekare açık alan ve 24 bin metrekare kapalı alanda kurulu fabrika 2007 yılı Haziran ayında üretime başlamıştır. Fabrika yıllık 6,2 milyon metrekare yer karosu üretim kapasitesine sahip.
50 değişik ebatta 1.900 çeşit yer karosu ve 60 değişik ebatta 2.200 çeşit duvar karosu üreten Kaleseramik, her yıl yaklaşık 200 çeşit yeni ürünü tüketicilerin beğenisine sunmaktadır.
Kaleseramik Anadolu’da 65 yıl önce sanayinin kuruluşuna öncülük eden bir şirket olarak, İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Şirketi listesinde, bu yıl 180’inci sırada yer aldı.
Yeşil Yapı Endüstri A.Ş. (YYAPI), şirket iştiraki Yeşil Global Enerji A.Ş.'nin halka arz çalışmalarını hızlandırdı. Şirket Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuru evraklarını teslim etti.