2022 yılı tahminlerimize göre FD/FAVÖK ve FD/Satışlar çarpanları için sırasıyla %43 ve %41 iskonto ile işlem görmektedir.
Öneri: AL
Mevcut Fiyat (TL) 15.90
Hedef Fiyat (TL) 22.50
Getiri Potansiyeli (%) 42%
Şirket beklentilerimizde revizyona gitmemiz sebebiyle, Yataş için 16.83 TL olan hedef fiyatımızı 22.50 TL’ye (12-ay) yükseltiyor, AL tavsiyemizi sürdürüyoruz. Hedef fiyatımız %42 getiri potansiyeline işaret ediyor. Yataş Yatak’ı i) yurt içindeki satışların pozitif seyri ii) Suudi Arabistan pazarına geri dönüş iii) Rusya’da elde ettiği avantajlı konumu iv) pamuk fiyatlarındaki düşüşün dolaylı olarak maliyetlere olumlu yansıması ve v) yurt dışı benzerlerine göre devam eden iskontosu dolayısıyla beğeniyoruz.
Yurt içinde artan fiyatlara rağmen talep devam ediyor. 2022 Temmuz’da imalat sanayi mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı, Haziran 2022’ye göre 0,6 puan artarak %78,1 seviyesinde gerçekleşmiştir. Sanayi üretim endekslerinde mobilya imalatı ise Haziran 2022’de 2021 Haziran’a kıyasla yıllık %7’lik artış gerçekleşmiştir.
Suudi Arabistan pazarı ile ticaret köprülerinin kurulmasını önemli buluyoruz. Türkiye ve Suudi Arabistan arasında son zamanlarda gözlenen siyasi ilişkilerdeki düzelmenin pozitif yansımaları olacağını düşünüyoruz. Mobilya sektörü için önemli bir pazar olan ülkeye ihracatın tekrardan başlamasını, Yataş için olumlu değerlendiriyoruz. 2021 sonu itibariyle 29 milyon USD seviyesinde ihracatı bulunan Şirket’in, Suudi Arabistan ticaret ilişkilerinin başlaması durumunda, ihracat cirosunda önemli oranda katkıları olabileceğini söyleyebiliriz. Boykot öncesi (2016-2017) Suudi Arabistan satışlarından yaklaşık 1,5 milyon USD (ihracat içerisindeki payı yaklaşık %10) yıllık gelir elde eden Yataş, ticaret köprüsünün tekrar kurulması durumunda bu gelişmeden olumlu etkilenecektir.
Şirket, Rusya’da sürpriz talep karşılayıcısı konumunda. Rusya’daki pozitif talebin devam etmesi ve siyasi ilişkilere bağlı olarak yapılan tercihlerde Türk markalarının yer alması yılın ilk yarısında olumlu bir gelişmeye işaret etti. Rusya’nın 2021 yılında toplam ihracata katkısı ortalama %3 seviyelerindeydi. 2022 yılında ise yaşanan gelişmeler doğrultusunda bu oran Ocak-Ağustos döneminde ortalama %6,5 seviyelerine yükselmiş bulunuyor. Bölgenin sahip olduğu potansiyel ile ihracata önemli katkılar sağlayabilecek bir potansiyeli olduğunu düşünüyoruz.
Pamuk fiyatlarındaki gerilemenin etkisi ile kumaş maliyetinin düşmesini bekliyoruz. Haziran 2022’de düşüşe geçen pamuk emtiası, yıl başından bu yana en düşük seviyesini 14 Temmuz 2022’de USD0.84 ile görmüştür. Devam eden dönemde ise kısmen toparlanarak 22 Ağustos kapanışı itibarıyla USD1.17 düzeyine ulaşsa da Mayıs ayındaki USD1.50 düzeylerinden uzakta durmaktadır. Nispeten durgunluk beklentileri ile birlikte normalleşen pamuk fiyatları, Şirket’in maliyetlerinin içerisinde yatak ve döşemeli ürünler olmak üzere yaklaşık olarak %25-30 paya sahiptir. Son gelişmelerin kumaş fiyatlarına gecikmeli etkisini, Şirket maliyeti açısından olumlu değerlendirmekteyiz.
İskontosu devam ediyor. Şirket’in yurt dışı benzer şirketlere kıyasla 2022 yılı tahminlerimize göre FD/FAVÖK ve FD/Satışlar çarpanları için sırasıyla %43 ve %41 iskonto ile işlem görmektedir.
Diğer şirket haberlerine buradan erişebilirsiniz.
Bu tarz içeriklerin tümüne ulaşmak için Parafesör'ü ziyaret ediniz.
Tüm ekonomi haberlerine buradan ulaşabilirsiniz.