Gelişmekte olan ülkeler Metaverse'i seviyor, zengin ülkeler hevesli değil.
Gelişmekte olan ülkeler, Metaverse'in hayatlarını etkileyeceği konusunda pozitif olan insan sayısının iki katından fazlasına sahiptir ve gelişmiş ülkelere kıyasla bunu günlük olarak kullanırlar.
Dünya Ekonomik Forumu (WEF) için yapılan bir ankete göre Metaverse ve sanal veya artırılmış gerçeklik (VR/AR) için heyecan, gelişmekte olan ülkelerde yüksek gelirli ülkelere göre çok daha fazla.
Pazar araştırma şirketi Ipsos, 25 Mayıs'ta, konseptin artık geniş çapta kabul gördüğünü gösteren anketin sonuçlarını yayınladı: 29 ülkede ankete katılan 21.000'den fazla yetişkinin %52'si Metaverse'e aşina ve %50'si günlük hayatta onunla etkileşime geçme konusunda olumlu duygulara sahip. hayat.
Çin, Hindistan, Peru, Suudi Arabistan ve Kolombiya, yanıt verenlerin üçte ikisinin veya daha fazlasının buna karşı olumlu duygular beslediğini söylediği ilk beş ülke oldu.
Çin, %78 ile günlük bir metaverse kullanmaya karşı olumlu duygular besleyerek en yüksek orana sahipti ve onu %75 ile Hindistan izledi.
Metaverse hakkında olumlu yanıt verenlerin üçte birinden azına sahip en düşük puan alan ülkeler, aynı zamanda en yüksek gelire sahip ülkelerdi.
Japonya, sadece %22 ile olumlu duygular sergileyerek en düşük puanı aldı, onu Birleşik Krallık (%26), Belçika (%30), Kanada (%30), Fransa (%31), ardından Almanya (%31) izledi.
İlginç bir şekilde bu kavram, Fransa, Belçika ve Almanya'da %30'dan daha az olan bu yüksek gelirli ülkelerde de daha az tanıdıktı.
Türkiye %86 ile Metaverse'e en aşina olan ülkeydi, onu Hindistan (%80), Çin (%73) ve daha yüksek gelirli ülke olan Güney Kore (%71) izliyor. Polonya %27 ile en düşük puanı aldı.
Katılımcılara ayrıca Metaverse'in en çok etkileyeceği konusunda hemfikir oldukları yaşam alanları hakkında anket yapıldı. Güney Afrika, Çin ve Hindistan gibi gelişmekte olan ülkeler sanal öğrenme, eğlence, dijital sosyalleşme ve hatta uzaktan cerrahi gibi uygulamalar gibi alanlarda insanların yaşamlarını etkileyeceği konusunda anlaştılar.
Yine yüksek gelirli Japonya, Belçika ve Fransa'dan gelen katılımcılar, Metaverse uygulamalarının insanların hayatlarını önemli ölçüde değiştireceği konusunda hemfikir olanların en düşük yüzdelerine sahipti.
Hindistan, Brezilya ve Asya Pasifik bölgesindeki katılımcıların yarısının 2021'de ilk kripto para birimini satın aldığına dikkat çeken kripto para borsası Gemini'nin Nisan ayı raporuna göre, gelişmekte olan ülkeler kripto ve blok zinciri konusunda daha hevesli görünüyor .
Rapor, para biriminde %50 veya daha fazla devalüasyon yaşayan ülke sakinlerinin, daha az enflasyon yaşayan ülkelere göre kripto satın almayı planlama olasılığının beş kat daha fazla olduğunu belirterek, bu bölgelerde kripto benimsemesinin itici güçlerinin enflasyon ve para birimi devalüasyonu olduğunu ortaya koydu.