Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da vazifeli elektrik tedarik lisansına sahip olan Uludağ Güç, yılın birinci yarısında yaşanan pay değişiminin akabinde mevcut faaliyetlerine yeni iş modelleri ekliyor.
İsmail Ergüneş, bunun temelini de güneş paneli kurmak isteyen müşterilere, proje basamağından, finansman, suram, işletme, bakım ve dönem süreçlerini kapsayan hizmet vermenin oluşturacağını anlattı.
Ergüneş, hizmet vermek istedikleri hizmeti kısmen veren şirketler bulunduğunu söz ederken, “Bizim farkımız şu olur milletlerarası piyasalardan buna banka borçlanmasının yanı sıra direk fonlardan öz kaynakta bulur yatırımcının-tüketicinin bu cins bir yatırımını finanse etme, onun risklerini alarak aylık elektrik faturaları üzerinden bir tasarruf imkanı vermeyi öngörüyoruz” dedi.
Sektörde vakit içinde fırsatlar oluştuğunda dağıtım ve perakende işini aşikâr büyüklüğe getirme konusunda stratejik gayelerinden de bahseden Ergüneş, periyot sürecinin olgunlaşmasının akabinde yeni fırsatlara bakacaklarını bildirdi.
İsmail Ergüneş, yeni hizmetin Türkiye çapında bir iş modeli olmakla birlikte, birinci etapta Uludağ Enerji’nin yetki alanlarında ilerleyeceği bilgisini verdi. Actis’in dünyanın en büyük güneş yatırımcılarından birisi olduğuna vurgu yapan Ergüneş, kâfi ekipmana ulaşım zahmeti çekilen devirde, tedarik zincirinin imkanlarından yararlanarak müşterilerin ekipmana süratli erişimini sağlamak istediklerini lisana getirdi.
Sanayicilerin lisanssız elektrik üretimine sınırlama getiren yönetmeliği pahalandıran İsmail Ergüneş, güç zahmetinin yaşandığı bir devirde üretim imtiyazının çok kıymetli olduğunu söyledi. Burada gerçek güç oyuncusu olmayanların ortada maliyet oluşturup yatırım maliyetini yükseltmesini engellemenin saygıdeğer bir gaye olduğunu lisana getiren Ergüneş, “Ancak, her vakit iş geliştirmede kimileri fırsatı kimilerinden daha evvel görür. O yüzden regülasyonu yaparken bence piyasa dinamizmini de bozmamak gerekir” diye konuştu. Ergüneş, başka işleri güzel gitmeyen bir işletmenin bu alanda yaptığı üretimi sisteme ücretsiz vermesi üzere bir durumun da ortaya çıkabileceğini belirtirken, önümüzdeki devirde bu usul durumları öngörebilecek yeni bir düzenleme beklediğini vurguladı.
Avrupa’da yaşanan güç ıstırabının bir kışlık olmadığını vurgulayan İsmail Ergüneş, Avrupa gaz kullanımında boru çizgisinin eskisi kadar yer almayacağını, MNG’nin yeni bir bağlantı altyapısı ve maliyet gerektirdiğini tabir etti. Ergüneş, bu yüzden doğalgaz fiyatının eski düzeylerini görmesinin artık pek mümkün olmadığını anlattı. Avrupa’nın da büyük olasılıkla Türkiye’de olduğu üzere güç piyasasında tavan fiyat uygulamasına geçeceği öngörüsünü paylaşan Ergüneş, bu mevzuda Avrupa’nın geç kaldığını belirtti. Ergüneş, “Şimdi doğalgaz piyasası çökmüş rekabet diye bir şey kalmamış, tedarik zincirleri kopmuş, bu türlü bir yerde en son eseri kurduğunuz piyasa yapısı içerisinde rekabetçi belirlensin yaklaşımı bugünün doğrusu olamaz” diye konuştu.
Diğer şirket haberlerine buradan erişebilirsiniz.
Bu tarz içeriklerin tümüne ulaşmak için Parafesör'ü ziyaret ediniz.
Tüm ekonomi haberlerine buradan ulaşabilirsiniz.