Ülkelerin Farklı Geleneksel Düğün Kıyafetleri. Düğün sezonu yaklaşıyorken, gelin diğer ülkelerin geleneksel düğün kıyafetlerine göz atalım.
Hint kültüründe, pembe veya kırmızı gelinlikler genellikle gelinler için tercih edilen giysidir. Ülkenin kuzeyindeki evli kadın, genellikle alnının ortasında kırmızı bir nokta ile tanımlanabilir. Göz zevki açısından gayet de şık görünüyor.
Geleneksel bir Kazak düğününde, gelinler genellikle "Saukele" olarak bilinen bir başlık ve yüz peçe takarlar. Saukele genellikle kızlar evlilik çağına gelmeden çok önce hazırlanır. Saukele başlığı çok harika görünmüyor mu?
Nijerya, yaklaşık 250 etnik grup ve 500'den fazla dile sahip büyük bir ülkedir. Dolayısıyla düğün törenleri bölgeye, dine ve etnik kökene göre değişir. Bununla birlikte, Nijeryalı gelinler genellikle parlak renkli düğün kıyafetleri giyerler. Ayrıca genellikle Gele adı verilen Nijeryalı bir kravat takarlar.
Hutsuls, Karpat dağlarında yüzyıllardır yaşamış olan etnik-kültürel Ukraynalılardan oluşan bir gruptur. Geleneksel düğün kıyafetleri çok renkli ve düğünleri aşırı hareketlidir.
Gana'da geleneksel düğünler genellikle çok renklidir ve her ailenin gelin ve damadın düğün kıyafetlerinde yer alan kendi kumaş desenleri bulunmaktadır.
Geleneksel bir Japon düğünü için gelin, resmi tören için genellikle saflığı ve bakireliği simgeleyen saf beyaz bir kimono giyer. Törenden sonra gelin, iyi şansı simgelemek için kırmızı bir kimonoya dönüşebilir.
İskoçya'daki erkekler geleneksel olarak düğünü için klanının eteğini takarlar. Törenden sonra gelin, ailesine geçişini simgelemek için yeni kocasının klan renkleriyle süslenmiş bir şal giyer.
Geleneksel bir Moğol düğün töreninde, gelin ve damat Deel olarak bilinen kıyafeti giyer. Bir Deel, Moğollar ve Orta Asya'daki diğer göçebe kabileler tarafından yüzyıllardır giyilen desenli bir kıyafet türüdür.
Oas'taki düğünler, Transilvanya'nın kuzeybatı kesiminde önemli bir olaydır. Düğün, gelin ve damat adaylarının yanı sıra ebeveynler tarafından organize edilmektedir. Çeyiz ve kostümlerin hazırlanması, vaftiz babalarının seçimi ve düğün bayrağının hazırlanması gibi çeşitli ritüeller gerçekleştirilir.
Goralılar inanç bakımından Müslümanlardır, ancak gelenek ve görenekleri çeşitli pagan unsurları içerir. Gelin, düğün şenlikleri sırasında atkı ve özel olarak süslenmiş şemsiye ile örtülü beyaz bir at üzerinde taşınır ve müstakbel kocasının komşusunun evine kadar ailesine eşlik eder.
Çin'de kırmızı rengin iyi şansı simgelediği düşünülmektedir. Rengin kötü ruhları uzak tuttuğuna da inanılıyor. Bu nedenle, geleneksel Çin düğün kıyafetlerinde neredeyse her zaman kırmızı düğün kıyafeti görmeniz yüksek bir ihtimal.
Bulgaristan'ın Ribnovo bölgesindeki düğün gelenekleri genellikle İslami geleneklerden etkileniyor. Ribovno bölgesindeki düğünler çok hareketli müziklidir ve düğünler 5 gün sürer. Düğünün ikinci günü gelinin yüzü beyaza boyanır.
Ülkelerin Farklı Geleneksel Düğün Kıyafetleri gibi daha fazla netkolik haberi için parafesor.net sitemizi ziyaret edebilirsiniz.