Ticaret Savaşlarının Faturası Çok Ağır Olabilir!

Yayın Tarihi: - Güncelleme Tarihi:

IMF Başkanı Georgieva, ticaret savaşlarının küresel ekonomiye 1,4 trilyon dolara mal olabileceğini belirtirken, 2022 başlarında çıkan Ukrayna Savaşı'nın da buna katkıda bulunacağını söyledi.

Ticaret Savaşlarının Faturası Çok Ağır Olabilir!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, geçtiğimiz sene Çin ve diğer ülkelere karşı konulan ticaret engellerinin küresel ekonomiye 1,4 trilyon dolara mal olabileceğini ifade etti. Öyle ki bu senenin başlarında patlak veren Rusya- Ukrayna savaşının da küresel ekonomiye vermiş olduğu ağır hasarın da katkısıyla beraber ticaret savaşının küresel ekonomi açısından büyük bir yük oluşturabileceğini ifade etti.

Dünya 1,4 Trilyon Dolar Kaybedebilir!

Konu üzerine yapılmış olan bir habere göre Georgieva, geçtiğimiz gün Bangkok’ta bir televiyon programına vermiş olduğu demeçte; küresel olarak Çin konusunda ve politika bloklarında bazı geri dönüşler görmeyi umduğunu, ticaret bloklarıyla birlikte oluşabilecek ayrışmalar yüzünden dünyanın GSYH'nin %1,5’ini kaybedeceğini ve bunun da 1,4 trilyon dolara eşdeğer olduğunu belirtti. Bunun haricinde ise yapmış olduğu başka bir konuşmasında ise Georgieva, Asya bölgesinin küresel değer zincirine daha fazla entegre olması sebebiyle Asya bölgesinde yaşanacak potansiyel kayıpların görece 2 kat daha kötü olabileceğini ve bölgedeki GSYH’nin %3’den fazla düşebileceğini ifade etti.

Küresel Bazda Ekonomik Kriz Mi Yaşanacak

Rus Şirketlere Uygulanan Yaptırımlar Çinli Şirketlere de Uygulanıyor!

Daha öncesinde yapılmış olan haberlerden elde edilen bilgilere göre, ABD ticaret yetkilileri AB’den Çin'e yönelik belirli ihracat kısıtlamaları uygulanmasını talep etmekteyken Ukrayna Savaşı sebebiyle Rus şirketlere uygulanmakta olan ihracat kısıtlamalarının birçoğu, yine ABD tarafından, ulusal güvenlik endişeleri gerekçe gösterilerek Çinli şirketlere de uygulanmakta.

Çinli Şirketlere Ekonomik Yaptırım Uygulanıyor

Ukrayna Savaşı'nın Ekonomiye Etkisi

Öte taraftan IMF Başkanı Kristalina Georgieva, ticaret bölünmesindeki uyarıların haricinde Ukrayna Savaşı'na ayırca değindi. Buna göre savaşın küresel ekonomiye çok ciddi zararlar verebileceğini hatırlatan Georgieva, küresel büyümeye zarar veren en büyük faktörün Ukrayna’daki savaş olmaya devam ettiğini belirtti. Bu konuya ilişkin olarak ise Georgieva, savaş ne kadar erken biterse durumun o kadar iyi olacağını söyledi.

Georgieva bunun dışında ise Ukrayna Savaşı'nın etkilerinin yakıcı olması sebebiyle Avrupa'nın durumun daha zor olduğunu ve Avrupa Birliği’nin (AB) en azından yarısının bu sebeple 2023 senesinde resesyona girebileceğini belirtti.

Ukrayna- Rusya Savaşı Ekonomiyi Nasıl Etkiledi?

Enflasyon En Çok Gelişmekte Olan Ülkelere Zarar Veriyor!

IMF Başkanının açıklamaları haricinde ise enflasyonun en çok gelişmekte olan ülkelere zarar verdiğini belirten IMF, merkez bankalarının yetkililerini, fiyat artışını baskılamak amacıyla mücadelelerini sürdürmeye ve özellikle de gıda maliyetlerinde bir miktar rahatlama sağlamak amacıyla adım atmaya davet etti.

Ayrıca Georgieva, COVID pandemisinden kaynaklanan ve geçtiğimiz senelerde yaşanmasına rağmen etkilerinin hala devam ettiği ekonomik şoklar, Ukrayna’da yaşanan savaş ve artan yaşam maliyeti ışığında Asya ülkelerini büyümeyi devam ettirmeleri ve parçalanmanın üstesinden gelmeleri amacıyla beraber çalışmaya davet etti.

Son olarak ise Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, gelişmekte olan ülkeleri dolar cinsinden borç ödemenin artan maliyeti ve küresel ekonomik ortam sebebiyle uyardı. Bu uyarıya göre Georgieva, bu tip ülkeleri önlem almaya ve erken yardım aramaya davet etti.

Enflasyon En Çok Hangi Ülkeleri Etkiler?

Etiketler
Gönder
runtobet casino siteleri