TeslaCoin yatırımcıları Facebook reklamlarındaki kripto dolandırıcılığıyla yaklaşık 250 dolar kaybetti
Son zamanlarda, Kanada, Avustralya ve Avrupa'daki en savunmasız yatırımcıları hedef alan yeni bir kripto dolandırıcılığı. Raporlara göre, sahtekarlık, TeslaCoin'e yatırım yapılmasının teklif edildiği Facebook reklamlarıyla ilişkilendiriliyor. Bu, kurbanları dolandırmak için otomobil şirketinin ününden yararlanan iyi yapılandırılmış bir dolandırıcılık aracıdır.
TeslaCoin dolandırıcılığı kurbanları yaklaşık 250 dolar kaybetti, ancak Avast gibi büyük analitik şirketleri Macaristan, Romanya, Polonya, İtalya, Yunanistan, Avustralya ve Kanada'daki kripto meraklılarını korumaya çalışıyor.
Sosyal ağ, reklamlara yer vermesiyle tanınır, ancak bazen bu, dolandırıcılık ve dijital hırsızlığın ana itici gücü olarak kontrolden çıkar. Bu durumda Facebook, yatırımcılarının gelirlerini artırmalarına yardımcı olacak sözde bir kripto para birimi olan TeslaCoin ile hırsızlık için bir köprü görevi gördü. Ancak, bildirildiği gibi, insanların parasını çalan bir dolandırıcılık biçimidir.
TeslaCoin'in sözde otomobil şirketi Tesla tarafından yaratılan bir token olduğu ve zaman zaman kripto para birimlerine olan çekiciliğinden bahseden milyarder kralı Elon Musk tarafından onaylandığı söyleniyor. Token, pasif yatırımıyla nasıl gelir elde edildiğini gösteren bir web platformuna sahiptir. Benzer şekilde, sözde web sitesi aracıları, konuyla ilgili daha fazla bilgi için kullanıcıdan e-posta ve telefon numarasını belirtmesini ister.
Kişi TeslaCoin web sitesine gidip e-posta adresini verdikten sonra, siber suçlu onları ilk yatırımlarını yapmaya teşvik etmeye devam edecektir. Dolandırıcılar, yalnızca 100$'lık yatırım yapmak isteyen finansal açıdan en yetkin kullanıcılarla iletişime geçerek, onlara yüzde 500'den fazla kazanacaklarını vaat ediyor. Aynı şekilde, suçlular, kişinin e-postasına, iş adamı Elon Musk'tan onları yatırım yapmaya teşvik eden bir mektup içeren bir PDF dosyası gönderir.
Raporlara göre, dolandırıcılar, kişinin profilini oluşturmak için 250 dolar göndermesi gerektiğinin bildirildiği bir ödeme köprüsü kullanıyor ve geri ödemenin garanti altına alınacağına söz veriyor. Öte yandan, saf zihinler için arzu edilen bir yöntem olan çok yüksek bir yatırım getirisi karşılığında kullanıcılardan bu miktarda para yatırmalarını da isteyebilirler.
Avrupalı müfettişler şimdi dolandırıcılık projesinin arkasındaki suçluları yakalamaya çalışırken, Elon Musk konuyla ilgili henüz yorum yapmadı. Bu dolandırıcılık yönteminin tespit edilmesinin ardından Facebook reklamı kaldırıldı.
Diğer kripto haberlerine buradan erişebilirsiniz.