Tedarik ve özel üretimle ilgili dijital platform olan Tridi'nin kurucu ortağı ve Genel Müdürü Çınar Topaloğlu, önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...
Pandeminin gelişiyle beraber üretim kadar tedarik zincirinin de önemi artmaya başladı. Sipariş kanallarında yaşanan büyüme ile beraber dijital tedarike olan ilgi de artmaya başladı. Bu alan üzerine yoğunlaşan yapay zeka tabanlı pazar yeri platformu Tridi'nin kurucu ortağı ve Genel Müdürü Çınar Topaloğlu ise konu üzerine açıklamada bulundu.
Aslına bakılacak olursa Tridi, alıcıyla satıcı arasında geçen operasyonel süreci dijitalleştiriyor ve müşterilerin teklif alma sürelerini ve üretime geçme sürelerini önemli ölçüde kısaltmak üzerine çalışmalar yapıyor.
Yukarıda da değindiğimiz üzere Tridi’nin Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Çınar Topaloğlu, yapmış olduğu açıklamada “Otomotiv, Beyaz Eşya, Tüketici Elektroniği, Savunma Sanayii, Havacılık, Makine İmalat, Medikal, Elektronik Donanım, Start-up/Girişimciler gibi birçok sektöre hizmet veriyoruz. Alıcı tarafında endüstriyel B2B müşteriler; satıcı tarafında ise onların ihtiyaçlarını karşılayan üreticiler bulunuyor” ifadelerine yer verdi.
Koronavirüs süreci itibariyle yapmış oldukları alımları Uzakdoğu ülkeleri yerine gelişmekte olan ülkelere yönelten Avrupalı tedarikçilerin Türk üreticiler için oldukça önemli bir fırsat olduğunu belirten Tridi Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Topaloğlu, "Türkiye'nin bu fırsatı kaçırmamak için rekabetçi bir üretim yapısına kavuşturulması gerekiyor. Tridi olarak geliştirdiğimiz talebe özel parça üretim hizmetiyle bunu hedefledik. Platformumuzda yerli üreticileri Türkiye ve dünyadaki alıcılarla buluşturuyoruz” ifadelerine yer verdi. Talebe özel üretim pazarında Türkiye’de yaklaşık 2 milyar dolarlık hacim elde eden ABD ve Çin’den gelen taleplere değinen Topaloğlu, yeni firmaların da pazara katılmasıyla pazarın her sene büyüdüğünü vurguladı.
Son olarak kendi platformlarından bahseden Topaloğlu, Tridi'ye 200’ü aşkın yerli üreticinin kayıtlı olduğunu ve yılda 200 bin parça ürün tedarik edildiğini belirtti. Bunun üzerine Topaloğlu, “Avrupalı sanayiciler Polonya, Bulgaristan, Romanya gibi ülkelerden parça alıyor. Talebe özel üretimle bu siparişleri Türkiye’ye çekebiliriz. Şu anda Avusturya, Almanya ve İsrail’den siparişler alıyoruz. 2022’de sipariş hacmimizi 5 kat artırıp bunun %30’unu yurtdışından elde etmeyi planlıyoruz” ifadelerine yer verdi.