Türk sinema tarihinde adından söz ettiren ve akıllara kazınan gelmiş geçmiş en iyi sinema filmlerini sizler için derledik.
Türk sinema tarihinde adından söz ettiren ve akıllara kazınan gelmiş geçmiş en iyi sinema filmlerini sizler için derledik.
Türkiye’nin bu güne kadar çıkarmış olduğu en iyi savaş filmlerinden biridir ve savaş filmi dendiğinde akla gelen ilk isimlerden olan Alper Çağlar’ın yönetmenliğinde çekilmiştir. Teröristlerin elinden kurtulan Oğuz ve Bekir 6 yılın ardından Özel Kuvvetler Kurtarma Timi’ne katılır. Tim görevi Irak’ta kaçırılan gazeteci Ceyda Balaban’ı kurtarmak için görevlendirilir.
Dünya tarihine damga vuran halterci Naim Süleymanoğlu’nun Naim Süleymanoğlu’nun nasıl buralara geldiğini ve hangi rekorlara imza attığı anlatılır. Naim Süleymanoğlu hayatına birçok dünya rekoru ve şampiyonluklar sığdırmıştır.
1950 yılındaki Kore Savaşı’nda Süleyman Astsubay savaş meydanında 5 yaşında bir kız çocuğu bulur. 5 yaşındaki kız, ailesini kaybetmiştir. Süleyman Astsubay, kız ile ilgilenir ve ona Ayla adını verir. Geçen zamanda baba-kız gibi olurlar. Süleyman, 15 ay kızla kalır ve Türkiye’ye dönme kararı çıktığında. Ayla’yı yanında götürmek isteyen Süleyman yolu dener fakat Ayla’yı yanına alamaz. Vedalarında birbirlerine tekrar bir araya gelmek için söz verirler.
Konu dram olduğunda çok başarılı filmler çıkabiliyor ülkemizden. Babam ve Oğlum da bunlardan birisi. Türkiye'de en çok izlenen filmlerden birisidir.
Kore yapımı bir filmden uyarlanan 7. Koğuştaki Mucize, izlerken gözyaşlarınızı tutamayacağınız, oyunculuğun üst düzey olduğu başarılı bir yapımdır. Üstüne kalan fakat işlemediği bir cinayet yüzünden baba hapse girer ve gidecek hiçbir yeri olmayan küçük kızı babasının olduğu hapishaneye gizlice girer.
Mübadele ile 7 yaşındayken Girit'ten İzmir'e göç eden Mehmet Bey ve onun 10 yaşındaki torunu Ozan'ın hikâyesi anlatılır. Mübadelenin insanlar üzerindeki tahribata ve azınlık olmanın anlamına değiniyor.
Devlet Başkanı Cemal Gürsel tamamen yerli yapım bir otomobil yapılmasını emreder. Otomobil için görevlendirilen 23 mühendisin otomobili Cumhuriyet Bayramı'na yetiştirmesi, yani "Devrim" yapabilmeleri için yalnızca 130 günleri vardır.
1975 yılında Van'ın bir köyünde, tikleriyle insanların eğlencesi olan teknoloji tutkunu bir deli, sevgilisini bırakıp askere gitmek zorunda kalan bir genç ve sinemayla vaktini geçiren köy ahalisinin bir araya gelmesiyle özgün bir komedi karşımıza çıkıyor. TRT'nin köye TV vericisi getirmesiyle başlıyor..
Nuri Bilge Ceylan "Bir Zamanlar Anadolu'da" filmiyle Cannes Film Festivalinde Altın Palmiye için yarıştı ancak Altın Palmiye'yi kaçırarak ikinci büyük ödülü aldı. Bunu hepimiz biliyoruz fakat filmi kaçımız izledi?
Mafya konusunu işleyen ve başarılı bir yapıt olan filmde, saygı duyulan eski kabadayılardan Ali Osman ve tam zıttı karakterindeki Devran'ın çekişmesini konu alır.
Müslüm Gürses’in zorlu hayatını konu almaktadır. Film, milyonları etkileyen müziğiyle, çocukluktan ölümüne kadarki hayatını ve eşi Muhterem Nur’u anlatmıştır.
Bir yayınevinin sahibi Kaan ve Kadiköy'de bar işleten Mete’nin sohbet konseptine dayanan bir radyo programı sunması anlatılır. Radyo programı başlarda pek ilgi çekmese de daha sonraları "Kaybedenler Kulübü" ekolü yaratarak ve listelerde zirveye tırmanır.
Yalnızlıktan şikâyet eden ve ailesini özleyen Aykut’un hikâyesini anlatmaktadır. Sevgilisi Nurhan ile evlenme planları kuran Aykut’un dükkânı düğüne bir hafta kala soyulur ve bu soygunla Aykut’un hayatı değişir.
İlk filmde Aziz ve Mizgin köydeki öğretmenin desteği ile Batı’ya göç eder. Gittikleri yerde yaşamak onlar için zor olacaktır. Eşini çok seven Aziz, sürekli hor görülür. Eşi için kendisinde bulunan kusurları yok etmek için mücadele edecektir.