Piyasalar, merkez bankalarının enflasyonu kontrol altına alabilme yeteneğini sorgulamaya başlayabilir. Bu da altını hareket ettirebilir" dedi.
Altın ile ilgili, “Dolar bu yıl yüzde 10’dan fazla güçlendi. Tahvil faizlerinde çok hızlı bir ralli oldu. Bu da altın için karşı bir rüzgar niteliğinde Piyasalar, merkez bankalarının enflasyonu kontrol altına alabilme yeteneğini sorgulamaya başlayabilir. Bu da altını hareket ettirebilir" ifadelerini kullandı.
Bakır fiyatlarını da değinen Hansen sözlerine şöyle devam etti:
"Biz uzun vadede bakır fiyatları açısından çok yapıcı bir görüşe sahibiz. Piyasaya önümüzdeki yıl ek tedarik gelecektir. Genel olarak fosil dışı enerji oluşturmaya dönüşüm var; ama şu an bir enerji krizi yaşanıyor. Bakırın bilhassa önümüzdeki yıl yukarı yönlü hareket edeceği görüşündeyiz.
Yakıt ve petrolde, çok açık bir şekilde son aylarda biraz iyileşme oldu. Bunun sebebi Çin talebinde görülen yavaşlama. Şu an aslında bir baz bulmuş durumdayız. Ham petrolde varil başına 90 dolar diyebiliriz. Avrupa'da gaz piyasasında ise biraz daha dengelenme var, fiyatların biraz aşağıya geldiğini görüyoruz. Potansiyel olarak Avrupa’nın bu kışı hemen hemen iyi bir şekilde atlatabileceğini söyleyebiliriz.
Hâlâ Avrupa’da Rus petrolünün gelmesini engelleyen bir ambargo var. Rusya ihracatı diğer noktalara artırmaya devam edecektir; ama hâlâ bazı riskler olabilir. Mevcut petrolün azalması gibi bir risk olabilir. Buna bağlı olarak Brent’in fiyatını WTI’dan fazla görebiliriz."dedi.
Bu tarz içeriklerin tümüne ulaşmak için Parafesör'ü ziyaret ediniz.
Tüm ekonomi haberlerine buradan ulaşabilirsiniz.