Artan sayıda Şanghay vatandaşı, bir dizi covid-19 kısıtlamasından sonra öfkelerini gidermek için NFT'lere yöneliyor .
Takas edilemeyen tokenlerin en önemli özelliği, hükümetin günün her saatinde nüfusunun mevcut durumdan memnuniyetsizliğini ifade eden herhangi bir çevrimiçi bilgiyi bastırmak için çalıştığı için kaldırılamamasıdır.
Son zamanlarda ortaya çıkan bir koronavirüs salgınının ardından, Şanghay'ın 26 milyon vatandaşı 5 Nisan'dan bu yana yiyecek ve ilaç alamayarak evlerine kapandı. Bazıları ise dezenfekte etmek için evlerini terk etmek zorunda kaldı. Hükümetin internet ve grup sohbeti şikayetlerini bastırma girişimleri de arttı ve karantina sınırlamalarının kayıtları ve görüntüleri kaldırıldı.
Sürekli sınırlamalara yanıt olarak, Şanghay'daki bazı insanlar, Reuters'in yazdığı gibi, kısıtlamaları hükümetin kontrol edemediği bir şekilde tasvir eden yüzlerce film, resim ve sanat eseri üreten NFT'lere başvurdu. Twitter aracılığıyla yayınlanan çevrimiçi materyallerin aksine, bir NFT oluşturulduğunda veya blok zincirine yüklendiğinde geri alınamaz .
Kullanıcılar , OpeanSea gibi NFT pazar yerleri aracılığıyla kriptoile içerik satın alıp satabildiler . Burada 'Nisan'ın Sesi' adlı altı dakikalık ünlü bir film var ve bu film, Şanghay'ın Nisan ayında hükümet tarafından karantina altına alınmasından bu yana yaşadığı zorlukları anlatıyor. Nisan ayında yönetim, her sosyal medya ağındaki dijital ayak izini silmeye başladı. Ancak Pazartesi gününe kadar OpenSea'de videoyla ilgili 786 öğe keşfedildi. Çin'in son salgınında 454 kadar ölüm koronavirüse bağlandı.