Sağlık sektöründeki kriz devam ediyor. Sağlık sektöründeki sıkıntılara bir yenisi daha eklendi. Son dönemde ilaç bulunamıyor.
Sağlık sektöründe yaşanan kriz bitmek bilmiyor. Pandemi ile birlikte artışa geçen kriz gün geçtikçe su üstüne çıkmaya başladı. Uzun zamandır istediklerini alamayan hekimlerin istifa sorunları ve ülkeden gitmelerinin ardından şimdi de ilaç sorunu baş gösterdi.
Son dönemde çoğu ilaca erişmek gittikçe daha da zorlaşmış durumda. Özellikle kalp, tansiyon ve şeker hastalıklarında kullanılan ilaçlara erişim sorunu gittikçe daha da tırmanışa geçiyor. Çoğu ilaçta da SGK’nın karşıladığı tutarın daha fazlası hastanın cebinden çıkmak zorunda kalıyor.
Eczacılar iflasın eşiğinde
Eczacılar; kira, elektrik, doğalgaz gibi giderleri dahi karşılayamaz durumda olduklarını belirtiyorlar. Eczacılar yakında eczane kapatma eylemi yapmaya hazırlanıyor. Eylemlerin odak noktalarından bir tanesi de 13 senedir değiştirilmeyen ilaç fiyat kararnamesi. Bu kararname hem eczacılara hem de hastaya engel teşkil ediyor.
Sözcü’ye açıklamalarda bulunan Ankara Eczacı Odası Başkanı Taner Ercanlı, 5 ilaçtan 1’ine ulaşılamadığını söyledi. Ercanlı, “Bunun yanı sıra hastaların cebinden çıkan ilaç fiyat farkları da inanılmaz artmış durumda” diyen Ercanlı, “Reçetesiyle gelen bir hasta 15 gün önce 30 TL öderken, şimdi 45-50 TL ödüyor. Kamunun ödediği rakamlarda değişiklikler var” ifadelerine de yer verdi.
Diğer gündem haberlerine buradan erişebilirsiniz.