Enerji açısından zengin, ancak döviz sıkıntısı çeken Rusya'nın Ukrayna'daki savaş uzadıkça daha sert yaptırımların etkisini azaltmak için Bitcoin madenciliğini kullanabileceği bildirildi.
Enerji açısından zengin, ancak döviz sıkıntısı çeken Rusya'nın Ukrayna'daki savaş durumu uzadıkça sert yaptırımların etkisini hafifletmek için Bitcoin madenciliğini kullanabileceği duyurdu.
David Carlisle, “Rus hükümeti veya bazı yaptırıma tabi kuruluşların Bitcoin'e erişmenin bir yolu olarak madenciliği araması zor olmaz. Mal ve hizmetlere veya sadece nakit paraya dönüştürebilirler.” İfadelerini kullandı. İran gibi ülkelerin, yaptırımlara karşı ülkelerindeki enerjiyi Bitcoin'e ve hükümet için sabit para birimine çevirmek için oldukça enerji olarak yoğun olan kripto para madenciliğinden yararlanmış olabileceğin altı çizildi.
Carlisle, Bitcoin madenciliğinin yaklaşık % 4,5'inin geçen yıl İran'da yapıldığını ve potansiyel olarak hükümet için 1 milyar dolar getiri elde ettiğini aktardı. Aynı zamanda, Rusya ve Belarus, Çin'in geçen Mayıs ayında kripto madenciliğine genel bir yasak getirmesinin ardından en misafirperver ülkelerden ikisi oldu.
Çin, dünyanın en büyük Bitcoin madencilik merkeziydi ve bazı Çinli madenciler, Rusya dahil olmak üzere Orta Asya ve Doğu Avrupa'ya taşındı.
Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin, Rusya Merkez Bankası'nın madencilik ve ticareti yasaklama önerisine rağmen kripto madenciliğini desteklediğini belirtti. Belarus, Ocak ayında liberal kripto kurallarına devam edeceğini duyurdu.