Meta'nın Ray-Ban ile geliştirdiği bu özellik çok konuşulacak gibi duruyor. İşte detaylar..
Meta ve Ray-Ban’in geliştirdiği bu özellik sayesinde kullanıcılar ellerini kullanmadan sesli görüşmeler yapabilecek, mesaj gönderebilecek ve kendilerine gelen mesajları sesli şekilde dinleyebilecek.
Stories geçen yıldan bu yana Facebook Messenger desteği de sunuyor. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, kullanıcıların yakında Facebook Messenger ve WhatsApp’tan gelen mesajları da sesli komutlarla yanıt verebileceğini belirtti.
Nisan ayında Stories’in WhatsApp desteğiyle birleşeceğine dair haberler gündeme gelmişti. Bu adımla birlikte gözlük Meta’nın ekosistemine daha yaklaşmış oluyor. Stories, Meta’nın bir sosyal medya şirketi olmanın yanı sıra sanal ve artırılmış gerçeklik şirketi olma hedefi açısından önemli konumda. Buna ek olarak, Meta’nın artırılmış gerçeklik gözlüğü çıkmadan önce Stories ile bu boşluğu doldurduğu söylenebilir.
Bose gibi şirketlerin adımını takip eden Meta; bu alanda Bose de ses odaklı bir artırılmış gerçeklik gözlüğü çıkarmış. Sonrasında bundan vazgeçmişti. Amazon’un Echo Frames gözlükleri de bu alanda atılmış bir adım olarak değerlendirilebilir.
Ray-Ban Stories’in Satışı Hangi Ülkelerde Yapılıyor?
Stories ile fotoğraf ve video çekip bunları Facebook’ta paylaşmanın mümkün olduğunu da unutmamak gerek.
Ray-Ban Stories için WhatsApp desteğini alması çok önemli adım olsa da henüz çok fazla ülkede satışı yok. Gözlük şu an sadece Belçika, ABD, İngiltere, Kanada, İrlanda, Avusturya, Fransa, İtalya, İspanya ve Avustralya’da resmi kanallarla birlikte satılıyor Brezilya ve Hindistan gibi ülkelerde WhatsApp’ın yoğun kullanılsa da Stories satışta değil.
Daha fazla teknoloji haberi için parafesor.net adresini ziyaret edebilirsiniz