Miramax, blockchain sağlayıcısı Secret Network'ün "kesilmemiş senaryo sahnelerinin" açık artırmasını duyurmasının ardından geçen yıl Kasım ayında Hollywood yönetmenine dava açmıştı.
Miramax , temel katman blok zinciri sağlayıcısı Secret Network'ün 1994 filminden NFT'ler olarak "kesilmemiş senaryo sahnelerinin" açık artırmasını duyurmasının ardından geçen yıl Kasım ayında yönetmene dava açtı. Film stüdyosu, Tarantino'ya ayrılan ve değiştirilemez jetonları hariç tutanlar hariç, "Ucuz Roman"ın tüm haklarına sahip olduğunu iddia etti.
Şirket o sırada kendi NFT stratejisini geliştiriyordu. Stüdyonun avukatı Bart Williams yaptığı açıklamada şunları yazdı: "Bu tek seferlik çaba, Miramax'ın stratejik, kapsamlı bir yaklaşımla en üst düzeye çıkarmak istediği "Ucuz Roman"ın NFT haklarını değersizleştiriyor."
Müzayedenin orijinal basın bülteninde Secret Network, Tarantino'nun "Ucuz Roman senaryosunu yayınlamak için münhasır haklara sahip olduğunu ve orijinal, el yazısı kopyanın onlarca yıldır gizli tuttuğu kişisel bir yaratıcı hazine olarak kaldığını" iddia etti. Açık artırma Ocak ayında 1,1 milyon dolar topladı, ancak bunu anlaşmazlık nedeniyle ek NFT satışlarının iptali izledi.
Tarantino ve Miramax, "Kill Bill: Volumes 1 ve 2" dahil olmak üzere diğer başarılı yapımlarda ortak oldular. "Pulp Fiction", 1994'te piyasaya sürülmesinden bu yana Amerika Birleşik Devletleri'nde 107.93 milyon dolar ve dünya çapında 213 milyon dolar hasılat elde etti.
Hollywood yönetmeni Quentin Tarantino ve yapımcı Miramax, aylarca süren bir hukuk mücadelesinin ardından gişe rekorları kıran film Pulp Fiction ile ilgili geri ödenemez jetonlar (NFT'ler) konusundaki davalarını çözmüş görünüyor. Film stüdyosunun davasını iki hafta içinde geri çekmeyi ve NFT projeleri de dahil olmak üzere gelecekte film yapımcısıyla işbirliği yapmayı planladığı bildiriliyor.
Bu tarz içeriklerin tümüne ulaşmak için Parafesör'ü ziyaret ediniz.
Tüm ekonomi haberlerine buradan ulaşabilirsiniz.