ABD'de enflasyonun yüzde 8,5 ile görülmesi ve bunu takip eden değerli metal piyasalarındaki yukarı yönlü artış seyrini devam ettirmektedir.
ABD'de aralık 1981'den bu yana enflasyonun en büyük artışı yüzde 8,5 ile görülmüştür. Bunu takip eden değerli metal piyasalarındaki yukarı yönlü artış seyrini devam ettirmektedir. Altın geçtiğimiz gün 1.990 dolar/ons seviyesini aşmıştır ve ardından gümüş fiyatları da son 6 haftanın en yüksek seviyesi 26 doları görmüştür. Küresel olarak enflasyonun seyrinin yüksek ilerleyişi değerli metal piyasalraı için olumsuz bir zemine sebep olmaktadır.
Putin'in , Ukrayna'nın İstanbul 'daki anlaşmalara uymaması ve yapılan görüşmelerin çıkmaza girmesi konusu hakkında yaptığı açıklamadan sonra petrol fiyatlarında hızlı bir artış gözlemlendi.
Kıymetli metalller geçtiğimiz gün yüzde 3 değer kazanmış oldu.Analistler yükseliş korunduğu sürece altında 2010 dolar direnç seviyesinin izleneceğini belirtiyorlar. Geri atılan adımlarda da 1.980 ve 1.958 önemli destek konumunda. Gram altın tarafında da son dönemde yükseliş hareketi görülüyor. Bu yükseliş eğilimi devam ettiği sürece 968 TL ve 996 TL seviyelerinin direnç olarak izlenebileceği belirtiliyor.
Ukrayna Rusya arasında yaşanan savaş ve artan enflasyonist baskı güvenli alan tehtitlerini yükseltmesiyle gümüş 6 haftanın en yüksek değeri 26 doları gördü.Fed'in enflasyonu kontrol altına almak için daha agrasif bir tavır sergilemesi beklenirken mart ayından bu yana üst üste rekorlar kırılmış olması , İngiltere'de 30 yılın en yüksek seviyede izlmesi, Asya 'da enflasyonist uyarıların artması ,Çin, Hindistan, Endonezya, Tayland ve Güney Kore'deki enflasyon'un tümünün beklenenden fazla yükselmesi gümüşü artışını destekliyor.
Altın/Gümüş oranı'nın 76.80 seviyesine gerilemesi , gümüş fiyatlarının altın fiyatlarının önüne geçmesi bekleniyor.Altın/gümüş oranı'nın destek seviyesi 75.90 seviyesi'nin önemli bir destek noktası olduğu görülüyor, bu desteğin kırılması durumunda 74,64 bir sonraki ana destek noktası.