Öğrenilen Bilginin Kalıcı Olmasını Sağlayacak En Etkili 6 Taktik

Yayın Tarihi: - Güncelleme Tarihi:

Çalıştığınız konuyu ya da öğrendiğiniz bilgiyi şıp diye hatırlamanıza yardımcı olacak en etkili 6 taktiği sizler için bir araya getirdik.

Öğrenilen Bilginin Kalıcı Olmasını Sağlayacak En Etkili 6 Taktik

Çalışma Ortamını Düzenlemek

Sınava hazırlanırken yapılması gerekli olan ilk şey, yalnızca çalıştığımız konuya odaklanmaktır. Bu sebeple çalışma masasında ve odada dikkat dağıtabilecek şeyleri ortadan kaldırmak gerekir.
 
Çalışmak için koltuğa geçmeden evvel masada ne kadar dikkat dağıtan şey varsa toplanmalı ve geriye yalnızca ders çalışılacak kitaplar, defterler ve hangi teknolojik cihazdan yararlanılacaksa o kalmalı. Bu şekilde çalışırken gözün başka şeylere kayması engellenir ve dikkat dağınıklığı olmaz.  
 
Öğrenilen Bilginin Kalıcı Olmasını Sağlayacak En Etkili 6 Taktik
 
 

Hafıza Sarayı Metodundan Yararlanmak

Loci metodu teorik olarak basit, pratikte biraz zor olan bir yöntemdir. Bu metodu uygulamaya geçirmenin en kolay yolu, bir şeyler öğrendikten sonra gözlerimizi kapatarak büyük bir saray, ev veya kütüphane düşlemek.
Gözlerinizi kapatın ve öğrenmiş olduğunuz şeyi görselleştirmeye gayret gösterin. Kendi yarattığınız evde bulunan bir dolaba öğrendiğiniz bilgileri yerleştirdiğinizi varsayın. Hangi bilgiyi hangi dolaba yerleştirdiğinizi hatırlamak elbette sizin elinizde.
 
Öğrenilen Bilginin Kalıcı Olmasını Sağlayacak En Etkili 6 Taktik
 
 

Ne Öğrendiğine Dair Bir Çizelge Tutmak

Günlük ve haftalık olarak ne çalışıldığına dair bir çizelge tutulursa, bu çizelgeye bakıp hem nereden devam edileceğini hem de bir önceki zamanlarda beynin hangi konularla meşgul olduğu öğrenilmiş olur. 
Örneğin her gün bir önceki konuyu yarım saat veya bir saat tekrar ederek öğrenilen her şey daha çok akılda kalmış olur. 
 
Öğrenilen Bilginin Kalıcı Olmasını Sağlayacak En Etkili 6 Taktik
 
 

Pomodoro Tekniğini Uygulamak

Pomodore, zaman kontrolü ve verimlilik hususunda en başarılı neticeyi sağlayan tekniklerden birisi. Uygulaması son derece kolay olan Pomodore tekniğini genelde yoğun konsantrasyon gerektiren işlerde çalışan insanlar tercih eder. 
 
Bu tekniği uygulayabilmek adına ihtiyacınız olan şey, neredeyse bütün akıllı telefonlarda yer alan zamanlayıcı uygulaması. Zamanlayıcıyı 25 dakikaya ayarlayarak 25 dakika boyunca ders çalışmak haricinde herhangi bir şeyle ilgilenmeyin. 25 dakika sonunda 5 dakikalık bir mola vererek bu molada kafanızı dağıtacak farklı bir aktivite gerçekleştirin. 
Pomodore tekniğini uygulamaya koyarken zamanı, kişisel olarak kendi deneyimlerinize göre belirleyebilirsiniz. Örneklendirilecek olursak bir başkası için 25 dakika tam verimli geçerken, sizin için bu süre 35 dakikayı bulabilir. Mola sürelerine de çok da uzun olmamak kaydıyla ve tabi siz karar vereceksiniz. 
 
Çalışma ve mola zamanlarını bir sefer belirledikten sonra kendiniz koymuş olduğunuz kurallara uymak oldukça önemlidir. Örneklendirilecek olursak bir gün 25 dakika çalışmak, 5 dakika mola ve ertesi gün de 35 dakika çalışmak, 10 dakika mola vermek gibi düzensiz şekilde ilerlerseniz rutininizi kaybedersiniz. 
Belirlediğiniz zamanlarda bu döngüyü 4 kez tamamladıktan sonra çok daha uzun bir mola vermeniz tavsiye edilir. 25 dakikalık bir çalışma süresi belirlerseniz, molalar dışında 100 dakika geçtiği zaman 15 - 20 dakikalık bir mola vermek zihninizin tekrar yenilenmesine yardım edecektir. 
 
Öğrenilen Bilginin Kalıcı Olmasını Sağlayacak En Etkili 6 Taktik
 
 
 

Çalışırken Sosyal Medyadan ve Telefondan Uzak Durmak

Günün her bir süresinde en dikkat dağıtıcı şeylerin başında telefonu ve bilgisayar gelmektedir. Dersin başına geçileceği zaman telefonunuzu yakınlarda bulundurmamanız tavsiye edilir. Çok önemli bir şey olmadığı sürece telefon sessize alınmalı ve uzak bir yere yerleştirilmeli. 
 
Öğrenilen Bilginin Kalıcı Olmasını Sağlayacak En Etkili 6 Taktik
 
 

Ders Çalışmak ve Uyumak Arasına Başka Bir Aktivite Koyulmamalı

Geç saatlere dek çalıştıktan sonra birçok insan geceyi, kendisini oyunla ödüllendirmek ister. Ancak bu durum, çalıştığımız konulara haksızlık etmektir. Beyin, gece uyurken kendisini yeniler ve yeni öğrendiği şeyleri bir süzgeçten geçirip daha da kalıcı hale gelmesini sağlar. 
 
Gece çalıştıktan sonra beyin oyunla veya başka bir aktiviteyle yorulduğu takdirde, ders çalışırken öğrenilen şeylerin belki de en önemli yerleri kaybolur.  Bu sebeple gece uyumadan evvel son yapılan şey mutlaka yeni bir şeyler öğrenmeye çalışmak olmalıdır.
 
Öğrenilen Bilginin Kalıcı Olmasını Sağlayacak En Etkili 6 Taktik
 
Gönder
runtobet casino siteleri