Nvidia Omniverse Machinima platformu ile kendi kurgusal evreninizi (metaverse) yaratabileceğinizi biliyor muydunuz?
Nvidia Omniverse Machinima; sanal işbirliği ve gerçek zamanlı fiziksel olarak doğru simülasyon için oluşturulmuş açık kaynaklı bir platformdur. İçerik oluşturucular, tasarımcılar, araştırmacılar ve mühendisler, ortak bir sanal alanda işbirliği yapmak için ana tasarım araçlarını, varlıkları ve projeleri birbirine bağlayabilir. Geliştiriciler ve yazılım şirketleri, işlevselliğini genişletmek için Omniverse’in modüler platformunda uzantıları, uygulamaları, bağlayıcıları ve mikro hizmetleri kolayca oluşturup satabilir.
Omniverse platformu, 3D uygulamalar arasında evrensel değişim için önde gelen format olan Pixar'ın geniş çapta benimsenen Evrensel Sahne Tanıma (USD) teknolojisini temel almaktadır. Pixar bunu animasyon filmleri yapmak için kullanırken. Nvidia ise farklı bir perspektiften bakarak gerçek zamanlı ışın işleme, fizik, malzemeler ve 3D yazılım ürünleri arasındaki etkileşimli iş akış teknolojilerini paket halinde bir arada sunuyor.
Omniverse'i teorik olarak farklı sanal dünyaları birbirine bağlayan, birlikte çalışabilir bir meta veri deposunun yaratılmasını sağlayan bir platform olarak tanımlamak da mümkün. Ucu bucağı olmayan bu dünyada içerik üreticileri; ev, avatar, robot, fabrika, müze gibi çok çeşitli 3D nesneler tasarlayıp üretebilir ve sonrasında da bunları satıp gelir elde edebilir. Bu içeriklerin üretilmesi zor ve genellikle birden çok araç gerektirdiği için de Nvidia Omniverse Machinima tüm bunları tek bir uygulama üzerinden sunuyor ve işleri büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Örnek vermek gerekirse BMW, gelecekteki fabrikaları için Omniverse platformundan istifade ediyor.
Omniverse açık kaynak bir platform olduğu için Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya ve Unreal Engine gibi destekleri de bünyesinde barındırıyor. Hatta ve hatta yakında Adobe Substance 3D Material Extension'ın da aralarında bulunduğu birçok araç da bu platforma entegre hale gelecek.
NVIDIA Omniverse'ü üç alana ayırabiliriz.