Mors Alfabesine Dair Merak Edilenler

Yayın Tarihi: - Güncelleme Tarihi:

Mors kodu bugün yaygın olarak kullanılmasa da hala tanınmaktadır. Sizler için Mors alfabesine dair merak edilenleri bir araya getirdik...

Mors Alfabesine Dair Merak Edilenler

Samuel F. B. Morse, 1830'larda Mors kodunu icat etmiştir ve 1832'de elektrikli telgrafın üzerinde çalışmaya başlamıştır. 1837'de patentini aldığı telgraf 19. yüzyılda iletişimde devrim yarattı.

Mors Alfabesi nedir, nerelerde kullanılır, nasıl çeviri yapılır? - Mynet trend

 

Mors kodu bugün yaygın olarak kullanılmasa da hala tanınmaktadır. Ülkelerin donanmaları ve sahil güvenlik birimleri Mors alfabesine ihtiyaç duyarlar ayrıca amatör radyo ve havacılık alanında da kendine geniş yer buluyor. Üstelik konuşamayan veya ellerini kullanamayan kişiler için alternatif bir iletişim aracı görevi görüyor.

 Morse code mnemonics - Wikipedia

 

Mors alfabesi hakkında bilinmesi gereken ilk şey, bunun tek bir kod olmadığıdır. Çünkü günümüze kadar devam eden dilin en az iki formu vardır.

Başlangıçta, Mors kodu sayıları meydana getiren kısa ve uzun sinyallerden oluşuyordu. Bunlar daha sonra kelimeleri temsil etmeye başladı. Harfleri kodlamak için de sayıların kullanılması bir sözlük gerektirdiğinden, alfabe, harfleri ve noktalama işaretlerini içerecek şekilde gelişti. Zaman içinde, kâğıt şeritlerin yerini kodu yalnızca dinleyerek deşifre edebilen operatörler aldı.

 Morse code | New Scientist

Ancak, kod evrensel değildi. Amerikalılar Amerikan Mors Kodu'nu kullandılar. Avrupalılar ise Kıtasal Mors Kodu'nu kullandılar. 1912'de Uluslararası Mors Kodu geliştirildi. Böylece farklı ülkelerden insanlar birbirlerinin mesajlarını anlayabiliyordu. Hem Amerikan hem de Uluslararası Mors alfabesi hala kullanımda.

 Mors alfabesi nedir? Mors alfabesi ne zaman icat edildi? - Molatik Diğer

 

Gönder
runtobet casino siteleri