Meta veri tabanı gerçek dünyayla daha çok bütünleştikçe, kurumsal işletmeler büyük bir tehlikeyle karşı karşıya gelecek.
Metaverse bir tehlike mi getiriyor? Web 3.0'a hazırlanan kurumlar gelişen teknolojilerin bütününü biraraya getirip nasıl iş yapacaklarını araştırıyor. Bu değişim veri depolama için büyük bir ihtiyaç yaratacak.
Meta veri tabanı gerçek dünyayla daha çok bütünleştikçe, kurumsal işletmeler büyük bir tehlikeyle karşı karşıya gelecek: "Sürdürülebilirliğe öncelik verirken dijitalleşmenin bir sonraki etabına hazırlanmak."
Bir BD'deki tahmine göre, ABD'deki tüm elektronik atıkların dörtte birinden azı geri dönüştürülebiliyor. Bu sorunun daha da artma riskini Metaverse getiriyor. Haliyle işletmelerin çevresel atıklara sebebiyet vermeden Metaverse’e nasıl hazırlanabileceği önemli bir tartışma alanı haline geliyor.
Bu örnek değişimine hazırlıklı olmak için Western Digital Joshua Parker 5 adım sunuyor:
Daha fazla enerji tüketen veri merkezlerinin inşasının sonucu yüksek veri hacimleridir. Bunun çözümü ise buluttur. Büyük bulut hizmeti sağlayıcıları yenilenebilir enerji kaynaklarına büyük yatırımlar yapıyor.
Elektronik atıklar, genellikle çöplüklerde son buluyor ve yeraltı suyunu kirletrek su kaynaklarını riske sokuyor. Ürünlerin uygun şekilde yok edilmesi, tüketicilere eski ürünlerini geri dönüştürme seçeneği sunularak çözülebilir. Müşterilerin eski veri depolama cihazlarını geri dönüştürmesine yardımcı olmak için şirketler, tehlikeli maddelerin işlenmesiyle ilişkili riski azaltabilir ve daha güçlü bir müşteri ilişkisi kurabilir.
Şirketinizin sürdürülebilirlik ilerlemesi hakkında şeffaf olma fırsatını yıllık sürdürülebilirlik raporları sunmakta. Genellikle tedarik zinciri çoğu zaman gözden kaçtığı için, tedarikçi katılımı, etkili bir sürdürülebilirlik programı için büyük bir önem taşıyor.
Meta veri deposunu geliştirmek için gereken büyük veri depolaması, sürdürülebilirlik hedeflerine büyük bir zarar verebilir. Sürdürülebilir artırılmış ve sanal gerçekliğin önündeki gerçek engeller ise fosil enerjinin yüksek tüketimi, atık üretimi ve karbon emisyonlarının tümüdür.
Üretim, kullanım ve yok etmesüreçlerinin sebep olduğu çevresel etkiyi değerlendirmek için ürün yaşam döngüsü üzerine birçok işletme çalışıyor. Bunun amacı, bir ürünün zaman çizelgesini takip etmek ve tam hesap verilebilirlik ve açıklık sağlamak.
Daha fazla teknoloji haberi için parafesor.net sitemizi ziyaret edebilirsiniz