Merkel, Putin Hakkında Ne Düşünüyor?

Yayın Tarihi: - Güncelleme Tarihi:

Eski Almanya Şansölyesi Merkel, Rus Lider Putin ve stratejileri hakkında ne düşünüyor?

Merkel, Putin Hakkında Ne Düşünüyor?

Eski Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Rus Lider Putin hakkında konuştu.

Merkel, Şubat ayında Rusya’nın Ukrayna’yı işgali öncesinde , Putin’i etkileme gücünün bittiğini belirtti. Görevden ayrılmadan önce yaz aylarında Rusya ve Fransız Cumhurbaşkanı ile Avrupa görüşmeleri organize etmeye çalıştığını ekledi.

Merkel, “ Yoluma gidecek kadar gücüm yoktu” ifadelerini kullandı.

Merkel Ne Zaman Görevi Bıraktı?

Almanya’da Şansölye olarak 4 dönem görev alan Angela Merkel Aralık 2021 tarihinde görevden ayrıldı.

Putin İle Merkel Ne Zaman Görüştü?

Merkel, görev süresi içerisinde Ağustos ayında Rusya’yı ziyaret gerçekleştirmişti. Bu ziyareti için, “Güç politikası açısından işiniz bitti! duygusu çok açıktı. Putin için güç en önemli konu” dedi.

Merkel ve Putin Ne Zaman Görüştü?

Ağustos ayında Rusya’yı ziyaret eden Merkel, toplantıda Putin ve Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’da vardı dedi. Öncesinde Putin ile birebir görüşme gerçekleştirdiklerini de ekledi.

Rusya, Avrupa’yı Bölmeyi Mi Hedefliyor?

Bu Şubat ayında Ukrayna’yı İşgal eden Rusya savaş öncesi haftalarca sınır bölgesinde askeri yığınaklarını güçlendirdi. Birçok kişi Merkel ve Avrupa Birliği liderlerinin Putin’e karşı sert tutum sergilemedikleri gerekçesiyle eleştirilerde bulundu.

Hristiyan Demokrat Partisi’nden dış politika uzmanı milletvekili Roderich Kiesewetter, “Putin, Avrupa’yı bölmeye ve zayıflatmaya çalışıyor.” derken konuşmasına “Rusya’nın işgali öncesi Almanya’nın, Rus gazına çok fazla bağımlı olduğu biliniyordu”diye ekledi.

Rus Lider Putin'in, Avrupa'nın yaptırımlarına karşı enerjide kendi ülkesine olan bağımlılığı silah olarak kullandığı iddia ediliyor.

Putin Enerjiyi Silah Olarak Mı Kullanıyor?

Merkel, sadece Ukrayna savaşı değil Rusya’nın içerisinde bulunduğu; Moldova, Gürcistan, Suriye ve Libya'daki ihtilaflarında ilerleme görülmediğini düşündüğü için Aralık ayında görevinden ayrıldığı için pişman olmadığını belirtti.

Eski Şansölye, Minsk barış görüşmeleri sayesinde Ukrayna ordusu güç kazandı.

Minsk Anlaşması Nedir?

Minsk'te Ateşkes Sonrası Denetim Yapılmadı

2014 yılında Rusya’nın, Kırım yarımadasını ilhak etmesinin akabinde Donbas ve çevresinde ki savaşı esnasında Minsk’te ateşkes anlaşması yapıldı. Fakat silahsızlık ve uluslararası denetim noktalarında uygulama yapılmadı.

Bu durumda Rusya'nın Ukrayna işgali için caydırıcılığı ortadan kaldıran bir etken olabilir iddiaları bulunuyor.

Putin Hakkında

Rus Lider Putin’in komünist Doğu Almanya’da bir dönem yaşadığı, gizli istihbarat işlerini sürdüren Sovyet KGB subayı olarak yetiştirildiği ve akıcı olarak Almanca konuştuğu biliniyor.

Etiketler
Gönder
runtobet casino siteleri