Delphi Digital'in Ar-Ge kolu için yeni bir odak bulmak amacıyla büyük ekosistemlere yönelik araştırmasının bir parçası olarak firma, Ethereum'un çok yavaş ve pahalı olduğunu düşündüğü için Cosmos'u seçti.
Kripto araştırma firması Delphi Digital, araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) protokol kolu Delphi Labs'ın odağını Cosmos ekosistemine kaydırdı.
Delphi Labs, Web3 ilkellerini” kuluçkaya yatırmayı amaçlayan yaklaşık 50 kişilik bir ekiple Delphi Digital'in protokol Ar-Ge koludur. Ar-Ge kolu daha önce Terra ile ilgili protokolleri araştırmaya ve geliştirmeye odaklanmıştı, ancak Mayıs ayında çöküşünün ardından diğer ekosistemlere bakmak zorunda kaldı.
Delphi Digital, 2021'de Labs kanadını başlatan dijital varlık piyasasının kurumsal düzeyde analizini sağlayan 2018'de kurulmuş bağımsız bir araştırma ve yatırım firmasıdır.
Delphi Digital, ekibinin, özellikle merkezi olmayan finans (DeFi) ile ilgili olarak ihtiyaçlarına en uygun olanı belirlemek için bir dizi farklı blok zinciri ekosistemini analiz ettiğini , ancak nihayetinde Cosmos ekosistemine karar verdiğini söyledi.
"Birlikte çalışabilir blok zincirlerinden oluşan bir ekosistem" olarak tanımlayan Delphi Labs, Cosmos'un Ar-Ge'sine odaklanmak için en iyi ekosistem olduğuna karar verdi. Cosmos'un artan sayıda uygulama zincirinden ve zincirler arası birlikte çalışabilirlikten yararlanma kabiliyetine büyük pozitifler olarak işaret etti.
Firma ayrıca , Ethereum gibi rakiplere kıyasla ekosistem biraz eksik olmasına rağmen, Cosmos'u destekleme kararında hız, zincir likiditesi, ademi merkeziyetçilik, zincirler arası birlikte çalışabilirlik , teknik olgunluk ve kod taşınabilirliğini ana faktörler olarak belirtti.
Delphi Digital, Ethereum'un merkezi olmayan uygulamaların (DApp'ler) çoğunu barındırmasına rağmen, Ethereum temel katmanını kullanmanın hızı ve maliyetinin blok zincirinin ana dezavantajı olduğunu ve bunun kötü bir kullanıcı deneyimi ile sonuçlandığını öne sürdü.