Küresel piyasalar; Fed'in açıklamaları, Çin'de ekonominin zarar görmesi beklentisi ve Asya'dan gelen bilanço rakamları tarafından etkilenmeye başladı.
Küresel piyasalar; Fed'in açıklamaları, Çin'de ekonominin zarar görmesi beklentisi ve Asya'dan gelen bilanço rakamları tarafından etkilenmeye başladı. Bu durumlardan özellikle ABD borsaları nasibini alırken, diğer borsalar da ABD borsalarını takip etti.
Asya-Pasifik hisseleri ABD Borsalarında yaşanan düşüşü izledi. Bu açıklamaya paralel olarak Asya-Pasifik hisseleri, Japonya'nın öncülüğünde 2020 senesinden bu yana gördüğü en düşük seviyede.
Bunun dışında ise Rusya ile Avrupa arasındaki enerji gerilimi, euronun dolara karşı düşmesine sebebiyet verdi. Öyle ki euro, dolara karşı, 2017 senesinden bu yana en düşük seviyesini gördü.
Asya'da bulunan endekslere bakılacak olursa Topix endeksi (Japonya) ve Kospi (Güney Kore) %1 oranında düşüş yaşarken Şanghay bileşik endeksi (Çin) %0.4 ve Hang Seng endeksi (Hong Kong) %0.1 oranlarında artış gösterdi.
ABD’de bulunan endekslerin durumu ise Asya'ya kıyasla daha karışık. S&P 500 endeksi geçtiğimiz gün %2.8'lik düşüş yaşarken bugün vadeli endeks kontratlarında %0.5'lik yükseliş görüldü. Geçtiğimiz gün 2020 senesinin Eylül ayından bu yana en düşük seviyeden kapanan Nasdaq endeksinde ise bugün vadeli endeks kontratları %0.3 oranında yükseldi.