Devam eden savaş ve faiz oranlarındaki artışın varlık sınıflarını ve kişisel servetleri eritmesine rağmen küresel çapta milyoner sayısının artması öngörülüyor.
Dünyada gelir eşitsizliği her geçen gün hissedilirken gelecek 5 yılda milyoner sayısının da yüzde 40 yükselmesi öngörülüyor.
Credit Suisse açıkladığı, serveti 1 milyon doları geçen milyoner sayısı 2026 itibariyle 87,5 milyonu geçti. 2021'de bu rakam 62,5 milyon civarındaydı.
Milyoner sayısının özellikle gelişen ülke ekonomilerinde artış yaşayacağı, Çin'de milyoner sayısının ikiye katına yükseliş göstereceği öngörüldü.
En zengin 500 insanının serveti yılın ilk yarısında 1,4 trilyon dolar kayıp yaşarken Credit Suisse gelişen piyasalarda hızlı bir toparlanma öngürüyor.
Çin ekonomisinde pandemi ile yavaşlama olmasına rağmen ülkede zengin sayısının yükseliş göstermesi bekleniyor.
"Enflasyon ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi olumsuz etkilere rağmen toplam küresel servetin artacağına inanıyoruz. Çin'de hanehalkı servetinin artacağını düşünüyoruz" denildi.
Kişisel servetlerin 2026'ya kadar yüzde 36 artarak 169 trilyon dolara yükselmesini bekliyor. 50 milyon doların üzerinde servete sahip olan "Ultra zengin bireylerin" sayısının da 385 bine ulaşması öngörülüyor.
Gelecek 5 yılda gelişmiş ülkelerle açığı kapatacağını gelişen ekonomilerde servet yıllık yüzde 10, gelişmiş ülkelerde yüzde 4,2 yükseliş olacağı öngörüldü.
2021 yılında küresel servet 2020'ye kıyasla yüzde 9,8 yükselerek 463,6 trilyon dolara ulaşmış ve böylece yüzyılın başından beri en yüksek artış yaşanmıştı.
En zengin yüzde 1'in hanehalkı varlığından aldığı pay yüzde 46 oldu.
'Ultra zengin' sayısının en fazla olduğu ülke 140 bin ile ABD olurken onu 32 bin 710 ile Çin takip etti.
Bu tarz içeriklerin tümüne ulaşmak için Parafesör'ü ziyaret ediniz.
Tüm ekonomi haberlerine buradan ulaşabilirsiniz.