Dünya Bankası, küresel karbon fiyatlandırması sonucu sağlanan gelirin 2021'de bir önceki yıla kıyasla yaklaşık yüzde 60 artışla 84 milyar dolarlık rekor seviyeye ulaştığını bildirdi.
Banka, "Karbon Fiyatlarında Durum ve Eğilimler" adlı yıllık raporunu yayınladı.
Ayrıca, 2021'de geçen yıla göre yüzde 60 artan 36'sı karbon vergisi ve 32'si Emisyon Ticaret Planı, işgücü ve küresel karbon fiyat gelirleri olmak üzere toplam 68 doğrudan karbon fiyatlandırma aracı bulunmaktadır. yılda 84 milyar dolara ulaştı.
Dünya Bankası raporu, bu gelirin sürdürülebilir ekonomik toparlanmayı desteklemek, daha geniş finansal reformları finanse etmek veya gelecekte düşük karbonlu bir ekonomiye geçişin bir parçası olarak topluluklara yatırım yapmak için kilit bir kaynak olduğuna işaret ediyor.
Rapor, karbon fiyatlarının Avrupa Birliği (AB), Kaliforniya, Yeni Zelanda, Kore, İsviçre ve Kanada da dahil olmak üzere birçok bölgede rekor seviyelere ulaştığına, ancak 2030 yılına kadar küresel emisyonların %4'ünden daha azının bu sıcaklığa ulaşmasının beklendiğine dikkat çekiyor. Paris Anlaşması'nın sıcaklık hedeflerini karşılamak için 2030 yılına kadar gerekli aralıkta doğrudan karbon fiyatlandırmasıyla karşılandığı ifade edildi.