Yaşam bir aynadır. Nasıl hissedip, yaşıyorsak; kendimizin bir yansımasını tecrübe ederiz.
Hayata Bakış Açınızı Değiştirecek Psikolojik Gerçekler
1) Fiziksel farklılıklar, zayıflıklar, suçluluk ve utanç duyduğumuz anlar, kabullenip yüzleşmediğimiz sürece kendimize yabancılaşmamıza ve istismar edilmemize sebep olur. Kendimizi her halimizle kabullenip, kucaklamadığımız sürece huzurlu ve uyumlu bir hayat sürmekte zorluk çekeriz. Bundan dolayı sevmediğiniz yönlerinizle barışın ve kendinizin farkına varın.
2) Kasıntı bir görüntü; sinirli hareketler, maçoluk, insanları azarlayıp küçük düşürme "sert erkek" perdesi arkasında toplanıyor olsa da aslında hor görülmüş, ezilmiş, şiddete uğramış kişilerin kendini kanıtlama şeklidir. Bu tür insanlarla karşılaştığınız zaman kişisel algılamayın.
3) "Senden hoşlanmadım. Söylediklerin beni rahatsız ediyor. Burada olman hoşuma gitmiyor. Seninle vakit geçirmek istemiyorum." bu ve benzeri cümleleri gerektiği zamanlarda kullanmak yanlış ya da ayıp bir şey değildir. Bizi rahatsız eden bir ortamda bu tür cümleleri kullanmak kendimize duyduğumuz saygıyla bağlantılıdır. Zamanımızı değmeyecek insanların gereksiz düşünceleriyle geçirmeyi tercih etmemek hakkımızdır.
4) Sürekli başkalarını memnun etmek için uğraşmak, enerjini kendinden çok onlara yöneltmek aslında değersizlik hissi ve sevgisizliği kapatma çabasıdır. Kişinin benliğinde oluşan değersizlik ve sevgisizliğe nelerin sebep olduğunu bulup, bunların üzerine giderse diğer bireylere duyduğu muhtaçlık hissi azalır.
5) Bizi sinirlendiren olaylar yahut kişiler değil bunların bize hatırlattığı anlamlardır. Öfke bir noktada kişiye güç verecek bir zayıflıktır. Öfkenin kaynağını araştırırsak; bir tramva, yara, acı, haksızlık ve yetersizlik hissine ulaşırız. Bunlarla yüzleşerek öfkemizi kontrol altında tutabiliriz. Öfke pişmanlıklar biriktirmemize neden olur.
6) En çok kullanılan manipülasyon yöntemlerinden biri de sessiz kalmaktır. Sessizlikten rahatsız olup konuştuğumuz zaman saçmalama ihtimalimiz yüksektir. Kişinin kendini sessiz kalınan ortamlarda rahatsız olmayacak şekilde geliştirmesi gerekmektedir.
Bu gibi haberlerinin devamı için parafesor.net sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
Benzer içerikler için buraya tıklayınız.