FDIC, kripto firması tarafından yapılan önceki iddiaları araştıracağından, Voyager'ın durumu daha da kötüye gitti.
İflas başvurusunda bulunduktan kısa bir süre sonra, güç durumdaki kripto para aracılık şirketi Voyager Digital'in, fonların FDIC sigortalı olduğunu iddia ettiği için ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) tarafından inceleme altına alındığı bildirildi.
7 Temmuz 2022 Perşembe günü Wall Street Journal'ın haberine göre, anonim kaynaklar FDIC'nin Voyager'ın pazarlamasını araştırdığını ortaya koydu. Şirketin internet sitesinde Aralık 2019'da yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bankacılık ortağımız Metropolitan Commercial Bank ile olan stratejik ilişkilerimiz sayesinde, Voyager'da tutulan tüm müşterilerin USD'si FDIC sigortalıdır. Bu, USD fonlarınızın tehlikeye düştüğü nadir bir durumda, tam bir geri ödeme (250.000 $ 'a kadar) garanti edildiği anlamına gelir, böylece Voyager'da tuttuğunuz nakit korunur."
Ancak, Voyager müşterileri kısa süre önce mevduatlarının kripto firması tarafından pazarlandığı gibi FDIC sigortalı olmadığını öğrendi.
Ayrıca, New York'a bağlı bir banka ve FDIC üyesi olan Metropolitan Commercial Bank'tan (MCB) yapılan önceki bir açıklamada , Voyager'ın kripto değil yalnızca ABD doları için bir omnibus hesabı olduğu belirtildi. Banka, sigortanın Voyager'ın değil MCB'nin başarısızlığı için geçerli olduğunu ekledi.
“FDIC sigorta kapsamı yalnızca Metropolitan Commercial Bank'ın başarısızlığına karşı koruma sağlamak için mevcuttur. FDIC sigortası, Voyager'ın başarısızlığına, Voyager veya çalışanlarının herhangi bir eylemine veya ihmaline veya kripto para birimi veya diğer varlıkların değerindeki kayıplara karşı koruma sağlamaz.”
En son gelişme, Voyager ve yan kuruluşlarının Bölüm 11 İflas başvurusunda bulunmasından kısa bir süre sonra geldi. Temmuz ayının başlarında, aracı kurum mevduat, para çekme ve alım satım işlemlerini askıya aldı.