Eski çağlardan kalma dünyanın en eski alkollü içeceklerini sizler için bir araya getirdim. Bir çoğunuzun dikkatini oldukça çekecek bir liste olduğunu söyleyebilirim.
Eski çağlardan kalma dünyanın en eski alkollü içeceklerini sizler için bir araya getirdim. Bir çoğunuzun dikkatini oldukça çekecek bir liste olduğunu söyleyebilirim.
Arkeologlar, dünyanın en eski alkol tüketiminin Çin’de olduğunu keşfetti. Kırık çanak çömleklerin kimyasal analizi, Çinlilerin MÖ 7.000 yıllarında alkol kullandıklarını açıklıyor. İncelenen gemiler pirinç, bal ve meyveden elde edilen içeceklerin kanıtlarını ortaya çıkardı.
Jihua çanak çömleklerinin kalıntıları, üzüm izleri ve üzüm ağaçlarıyla ilişkili kimyasal sınıf olan tartrat izlerini gösterdi. Bal, üzüm ve fasulye fermantasyon için gereken şekerleri ve mayayı içeren bir demleme sağlayacaktı.
Arkeologlar Akrep Kral’ın mezarında Mısır’ın en eski şarabını buldu. Araştırmacılar, antik alkol içerisinde ağaç reçineleri ve şifalı bitkiler olduğunu keşfettiler.
Alkol, bitki alkaloidlerini parçalayıp ilaçlar için dağıtım sistemi sağlar. Arkeologlar M.Ö. 1850 yıllarına ait Mısır tıbbi kokteyllerini biliyorlardı. Bu şarapların bin yıldan daha uzun bir geçmişi var. Akrep şaraplarının tarihi Mısır bağlarının gelişiminden de öncesine dayanıyor.
Arkeologlar Eski Nubilerin İskelet kalıntılarının tetrasiklin ile bağlandığını gördüler. Araştırmacılar, Nubilerin bira tükettiklerini düşünüyorlardı. İncelenen kalıntıların en az % 90’ı tetrasiklin içeriyor. Nubiler, modern Sudan’da, Mısır’ın güneyindeki Nil Nehri civarında yaşıyordu. Muhtemelen şifalı bira geleneklerini kuzey komşularından almışlardır.
2004’te, Chicago Field Museum’tan bir araştırma ekibi, güney Peru yaylalarında eski bir bira fabrikası buldu. Incan öncesi Wari kültürünün elit üyeleri 1.000 yıl önce büyük ölçüde chica olarak bilinen bir mısır birası üretti.
Wari’nin günde binlerce litre chika üretebildiği düşünülüyorlar. Bira fabrikası Cerro Baul kazı sırasında keşfedildi. Deniz seviyesinin iki mil yukarısındaki site eskiden 2.000 kişilik bir nüfusa sahipti.
Arkeologlar, Kolomb öncesi Amerika’nın en büyük şehri olan Teotihuacan’da eski çanak çömlek parçalarında sütlü, alkollü içecek kalıntıları bulmuşlardı.
1992 yılında, Zümrüt Trablus’taki Sümer ticaret merkezinde kazı yapan arkeologlar M.Ö. 3.500’den itibaren yapıldığı düşünülen birayı keşfetti. Kalsiyum oksalatın kullanılması arpa birası hazırladıklarını gösteriyor. Ayrıca bu tahıllar yakındaki gemilerde bulundu. Bira, en sevdikleri içkiydi. Piktogram olarak da belirten bira, Sümer kalıntılarında bulunan en önemli şeylerden.
2013’te arkeologlar, Yunanistan’da bilinen en eski Avrupa alkolünü keşfetti. 6.200 yıllık şarap kalıntısı, tarih öncesi yerleşimdeki eski seramiklerde bulundu. Çanak çömleğin analizi, tartarik asit kalıntılarını da(fermantasyonun bir yan ürünü) ortaya çıkarmıştır. Bilinen en eski şarap, 6.100 yıl önce Ermenistan’dan geldi. Araştırmacılar tarih öncesi toplumun şekillenmesinde alkolün ne kadar önemli olduğundan emin değillerdi.
Arkeologlar bir süre önce 3.500 yıllık İskandinav bir kadın cesedinin bronz bir alkol süzgecini tutarak gömüldüğünü buldu. Kimyasal analiz eski demin; arpa, bal, kızılcık, otlar ve güneyden ithal şaraptan yapıldığını gösteriyor. Bulgular, İskandinav kalıntılarını en yeni teknolojiyle analiz edilmesini sağladı.
Eski bir Swabian mezar arsasında, araştırmacılar 2.500 yıllık bir demleme kalıntıları bulunan bronz kazan keşfetti. Analiz ile Demir Çağı demleme arpa, maya, bal, çayır yumağı ve nane olduğu ortaya çıktı. Kazıda iskelet çıkmadı.
Araştırmacılar, asitli toprağın tüm organik maddeleri çözdüğünü düşünüyor. Bir demir kılıç, kask ve iki demir mızrak ve mezarda bulunan diğer eşyalar, mezarın önemli bir savaşçıya ait olduğunu gösteriyor. Bu antik demleme araştırmaları Milwaukee’nin Lakefront bira fabrikasında devam etmişti.
Orta Doğu’da bilinen en eski şarap mahzeni İsrail’de bulunmaktadır. Depolama tesisi, sarhoş edici içeceklerin depolanmasına yarayan 40 adet büyük çömlek kavanozdan oluşuyor. Eski şarap mahzeni, İsrail’in kuzeyinde bulunan Tel Kabri bölgesinde keşfedildi.
M.Ö. 1700 yıllarına kadar uzanan saray, bir zamanlar İsrail ve Lübnan’ı kontrol eden Kenanlılar işgal etmişti. Eski metinler, baharatlı, bitki kökenli şaraplardan bahsediyor ancak bugüne kadar hiçbiri keşfedilmedi. Büyük bir deprem M.Ö. 1600 yıllarında Tel Kabri’yi yok ettiğinden yeterli bulgu olmasa da dünyanın en eski alkollerinden birinin burada olduğu düşünülüyor.