Endeks Üzeri Getiri Tavsiyesi Verilen Hisseler!

Yayın Tarihi: - Güncelleme Tarihi:

Yatırım Finansman Menkul Değerler 33 hisse senedi için "Endeks Üzeri Getiri" önerisi yaptı.

Endeks Üzeri Getiri Tavsiyesi Verilen Hisseler!

Borsa İstanbul’da listelenen 43 hisse senedi içerisinden 33 adedi için Yatırım Finansman Menkul Değerler, "Endeks Üzeri Getiri" önerisi yaptı.

Yatırım Finansman' ın son bilançoları baz alarak yaptığı değerlendirmeler şu şekilde:

AKBANK - Endeks Üzeri

Artan menkul kıymet getirileri sayesinde yükselen net faiz gelirleri, güçlü komisyon gelirleri ve iyi yönetilen maliyetlerle tahminlerimizi güncelledik. 30mlrTL’den 51,6mlrTL’ye yükselttiğimiz 2022 net kar tahminimiz %50 özkaynak karlılığına işaret etmektedir. Kredi büyümesi ve ticari kredi faizlerini sınırlandıran yeni regülasyonlara rağmen AKBNK’ın 85mlrTL (2Ç22 itibariyle) TÜFE’ye endeksli menkul kıymet portföyüyle güçlü karlılığını sürdürmesini bekliyoruz.

Hedef fiyatımızı 15,20TL'ye yükseltirken Endeks Üzeri Getiri tavsiyemizi koruyoruz. Değerlememiz %18,8 sürdürülebilir özkaynak karlılığı, %22 risksiz getiri oranı ve %5 hisse risk primine dayanmaktadır.

GARANTİ BANKASI - Endekse Paralel  

Artan kredi mevduat makasları, menkul kıymet getirileri, TÜFE’ye endeksli menkul kıymet portföyü (2Ç22 itibariyle 63mlrTL) ve güçlü komisyon gelirleriyle 2022 net kar tahminimizi 29,5mlrTL’den 48,9mlrTL’ye yükseltiyoruz (%45 özkaynak karlılığı). Ancak, kredi büyümeleri ve ticari kredi faizlerine yönelik yakın zamanda açıklanan regülasyon nedeniyle Banka’nın marjlarının baskı altında kalabileceğini düşünüyoruz.

Hedef fiyatımızı 22,10TL'ye yükseltirken sınırlı yukarı potansiyelle GARAN'ı Endekse Paralel Getiri'ye çekiyoruz. Değerlememiz %20,4 sürdürülebilir özkaynak karlılığı, %22 risksiz getiri oranı ve %5 hisse risk primine dayanmaktadır.

HALKBANK - Endeks Altı  

Artan menkul kıymet getirileri, TÜFE’ye endeksli menkul kıymet portföyü (2Ç22 itibariyle 99mlrTL) ve güçlü komisyon gelirleriyle 2022 net kar tahminimizi 7mlrTL’den 10,1mlrTL’ye yükseltiyoruz (%17 özkaynak karlılığı). Değerlememiz %14 sürdürülebilir özkaynak karlılığı, %22 risksiz getiri oranı ve %5 hisse risk primine dayanmaktadır.

VAKIFBANK - Endekse Paralel 

Artan menkul kıymet getirileri, TÜFE’ye endeksli menkul kıymet portföyü (2Ç22 itibariyle 97mlrTL) ve güçlü komisyon gelirleriyle 2022 net kar tahminimizi 13,1mlrTL’den 22,7mlrTL’ye yükseltiyoruz (%31 özkaynak karlılığı).

Hedef fiyatımızı 6.10TL'ye yükseltirken Endekse Paralel Getiri tavsiyemizi koruyoruz. Değerlememiz %15 sürdürülebilir özkaynak karlılığı, %22 risksiz getiri oranı ve %5 hisse risk primine dayanmaktadır. 

YAPI KREDİ BANKASI - Endeks Üzeri  

YKBNK’ nin de, AKBNK ile benzer şekilde, güçlü TÜFE’ye endeksli menkul kıymet portföyü (2Ç22 itibariyle 81mltTL), artan menkul kıymet getirileri ve güçlü komisyon gelirleri ile yüksek karlılığını sürdürmesini bekliyoruz. 26,2mlrTL’den 48,4mlrTL’ye yükselttiğimiz 2022 net kar tahminimiz %53 özkaynak karlılığına işaret etmektedir. Hedef fiyatımızı 8,15TL'ye yükseltirken Endeks Üzeri Getiri tavsiyemizi koruyoruz.

Değerlememiz %17,7 sürdürülebilir özkaynak karlılığı, %22 risksiz getiri oranı ve %5 hisse risk primine dayanmaktadır. 

ANADOLU SİGORTA - Endekse Paralel Getiri

Artan enflasyon trendi ve döviz kurlarındaki volatilite düşünüldüğünde teknik karlılık kısmının karlılığı sınırlamaya devam edeceğini düşünüyoruz. Negatif reel getiri ortamı nedeniyle de yatırım gelirlerinin sınırlı kalacağını tahmin ediyoruz. Böylelikle sınırlı yukarı potansiyelle ANSGR’ yi Endekse Paralel Getiri’ ye çekiyoruz. 

GELECEK VARLIK YÖNETİMİ - Endeks Üzeri 

GLCVY, enflasyonun yüksek olması ve teminat değerlerinin artması sayesinde tahsilat performansını yükseltebilecektir. Bu yükselen tahsilatlardan sağlanan nakit girişi de, olası bir kredi daralması ile tetiklenmesi beklenen yeni ve daha ucuz portföy yatırımlarının fonlaması için şirkete önemli bir fırsat sağlayacaktır. Hem artan tahsilat performansı, hem de daha uygun ve daha fazla yeni Yatırım imkanıyla şirketin bir kaç yıl içinde hızla büyümesini bekliyoruz.

GLCVY için hedef fiyatımızı TL22.1 olarak belirliyoruz. 

TÜRK HAVA YOLLARI - Endeks Üzeri 

THY'nin net borcundaki düşüşün, kargo fiyatlarındaki normalleşmenin gecikmesinin ve yolcu gelirlerindeki toparlanmanın altını çiziyoruz. Küresel enflasyonist baskıya rağmen, yakıt dışı birim gider tahminimiz, 4.42 UScent ile 2019'dan %5 daha düşük seviyeye karşılık gelmektedir. Sonuç olarak, güçlü operasyonel performans ve parite sayesinde tahminlerimiz şirket için tüm zamanların en yükseği seviyesindedir. Değerleme için 5.5x hedef çarpanı kullandık, buna göre yeni HF, %64 yukarı potansiyel barındıran 112,0 TL'ye karşılık gelmektedir.

PGSUS' a benzer şekilde, hisse senetleri hala cazip bir şekilde 2023T'de 3,8 FD/FAVÖK çarpanında işlem görüyor. 

PEGASUS - Endeks Üzeri 

Toplam taşınan yolcu 2Ç19'da %88'e ulaşırken, güçlü toparlanma sayesinde uluslararası yolcu sayısı pandemi öncesi seviyenin %4 üzerinde gerçekleşti.

Brent fiyat varsayımımızı 105$ olarak sürdürmemize rağmen, yıl sonu FAVÖK marjı tahminimiz +%30 seviyesinde bulunuyor. Güçlü relatif performansın ardından, hisse senetleri 2023 yılında 3,2x FD/FAVÖK seviyesinde işlem görüyor. Değerleme için 6.0x hedef çarpanı kullandık, buna göre yeni HF' miz 375,0 TL'ye karşılık gelirken, %76 yükseliş potansiyeli bulunmaktadır. 

TAV HAVA LİMANLARI - Endeks Üzeri 

1Y22 itibarıyla, TAVHL, güçlü operasyonel sonuçlara bağlı olarak 30.8mn EUR net kar açıkladı. Dış hat yolcu sayısı %129 artışla 29.6 milyon'a yükselirken (1Y19'un %79'una ulaştı), en yüksek FAVÖK katkısı 43,3mn EUR ile Almatı havalimanından geldi. Değerleme için parçaların birleşimi yöntemini kullandık, buna göre Hedef NAD tahminimiz 1,7 milyar EURO 'dur.

Güçlü sonuçların ardından TAVHL için HF' mizi 91,0 TL'ye yükseltirken, hisse senedi için daha Endeks Üzeri Getiri tavsiyemizi korumaktayız. 

FORD OTOSAN - Endeks Üzeri 

FROTO, Türkiye'deki kapasite artırımları ve Romanya'daki Ford fabrikasını satın alarak daha fazla ölçek avantajı elde edecektir. Şirket, Romanya'nın satın alınmasından önce 472 bin adet toplam kapasiteye sahipken, 2025'te kapasite 900 bin araç olacak. Elektrikli otomobillere geçiş, VW için üretim, ağır kamyon işinin genişletilmesi, FROTO için önümüzdeki 2-3 yıl içinde büyümenin temel itici güçleri olacaktır.

FROTO' nun 2022 yılındaki yüksek üretim tahminleri ve güçlü marj performansı sayesinde hedef fiyatımızı 450 TL'ye yükseltiyoruz. 

TOFAŞ - Endekse Paralel 

2021 yılında toplam üretimin %34'ünü oluşturan ve al ya da öde garantileri nedeniyle FAVÖK üretiminde güçlü bir paya sahip olan Doblo modelinin, Tofaş tarafından üretiminin 2022 sonundan itibaren durdurulacağının açıklanması şirketin ürün portföyüne ilişkin oluşan belirsizlikler nedeniyle piyasayı olumsuz etkiledi. Şirket yönetimi, Türkiye ve bazı ihracat pazarları için Doblo üretiminin süresinin 1 yıl uzatılması için görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Önümüzdeki dönemde Doblo'nun yerini alacak yeni bir model de duyurulabilir. Şu anda hisse için Endekse Paralel Getiri önerimizi koruyoruz ve yeni ürün yatırımları ayrıntılı olarak açıklandığında değerlememizi yeniden gözden geçireceğiz. 

DOĞUŞ OTOMOTİV - Endekse Paralel 

Arz darboğazları ve negatif TL faiz oranlarının tetiklediği otomotiv pazarındaki sıkı arz-talep dengesi, DOAS' ın karlılığında güçlü artışa sebep oldu. 6A'22'de FAVÖK marjı %18'e ulaşırken, bu rakam son 3 yıllık ortalama olan %8'e kıyasla önemli bir artışa işaret etti. Piyasada arzın normalleşmesi, elektrikli araçlara geçişte ürün portföyü değişiklikleri, düzenleyici hamleler ve artan rekabet (yaklaşan yerel olarak geliştirilen TOGG lansmanı) DOAS için önemli riskler arasında yer alabilir. 2022 karından dağıtılması muhtemel temettüler (beklenen getiri yaklaşık %15), hisse için olumlu bir beklenti olabilir. Hedef fiyatımızı 100 TL'ye revize ederek Endekse Paralel Getiri önerimize devam ediyoruz. 

TÜRK TRAKTÖR - Endeks Üzeri 

TTRAK, bazı tedarik zinciri eksikliklerinin şirket için üretim sorunlarına neden olması nedeniyle pazar payı kayıplarına ilişkin endişeler nedeniyle son zamanlarda BİST100'ün altında performans gösterdi. Ancak, hasat mevsiminin Türk çiftçileri için verimli olduğuna inanıldığı ve tarım kredilerinin güçlü kalmaya devam ettiği için güçlü talep sayesinde şirket elindeki stokları makul marjlarla satabileceğinden 2Y'22 için görünümün çok daha güçlü olabileceğini düşünüyoruz.

Değerlemeyi 5.2x FK ve 2022 kazançlarından beklediğimiz 14% temettü verimi tahminimizle oldukça cazip buluyoruz. 

ARÇELİK - Endeks Üzeri 

Hedef fiyatımızı daha zayıf TL tahminlerimizle yükseltiyoruz. İlk 6 aylık dönemde beklenenden daha zayıf marj performansı nedeniyle 2022 için tahminlerimizi düşürdük, ancak enerji verimli cihazlara geçişin hızlanmasıyla küresel talebin toparlanması gerektiği için 2023T'de satışlarda tekrar hızlanma bekliyoruz.

Şirketin ayrıca geri alım yaptığı paylar sermayenin %10'luk bölümüne ulaşmış olup, değerleme çarpanı buna göre düzeltme yapıldığında daha cazip gözükmektedir. 

KORDSA - Endeks Üzeri 

Kordsa, artan hammadde maliyetlerinin gecikmeli etkisinin bir sonucu olarak 1Ç'de yüksek seyreden kar marjlarına kıyasla 2Ç'de daha zayıf faaliyet marjları açıkladı. Bununla birlikte, ana iş kolu olan lastik güçlendirme işinin faaliyet karı, yaklaşık 100 milyon ABD Doları civarındaki uzun vadeli ortalamasına kıyasla, son çeyreklerin ortalamasına göre yaklaşık 150 milyon USD yıllık temposunu sürdürüyor.

Öte yandan, kompozit teknolojileri işi baskı altında kalmaya devam ediyor ve yakın zamanda bir toparlanma beklenmiyor. Kordsa'nın uzun vadeli dinamiklerini beğeniyoruz, ancak hisse senedi, kompozit segmentteki yavaş toparlanma nedeniyle kısa vadede katalizör eksikliği görebilir. 

EREĞLİ DEMİR ÇELİK - Endekse Paralel 

Türkiye HRC (sıcak rulo yassı çelik) fiyatlarının Nisan ayındaki 1250$/tondan bugünlerde 650$/tona düşmesiyle, yılın ikinci yarısında çelik marjlarına ilişkin görünüm önemli ölçüde kötüleşti. EREGL' nin maliyet bazı çelik fiyatları ile aynı hızda düşmeyecektir (eldeki stok nedeniyle), bu nedenle 3. çeyrekte ve daha büyük ölçekte 4. çeyrekte marj daralması görmemiz olasıdır. FAVÖK tahminimizi 2022'de ton başına 235 ABD Doları ve 2023'te 130 ABD Doları'na düşürdük.

FAVÖK tahminlerimizde aşağı yönlü revizyon, yüksek ABD Doları/TL varsayımıyla dengeleniyor ve hedef fiyatımızı değiştirmeden 31.5 TL/hisse olarak koruyoruz. 

KARDEMİR - Endeks Üzeri

EREGL' ye benzer şekilde, Türkiye inşaat demiri fiyatlarının Nisan ayındaki 950$/tondan 650$/tona gerilemesi nedeniyle ikinci yarıyıl için çelik marjları için görünüm önemli ölçüde kötüleşti. Çelik hammaddelerindeki son düşüşe rağmen üretim maliyetlerinin gecikmeli olarak düşmesi muhtemeldir, bu nedenle Kardemir için yılın ikinci yarısında bir marj daralması öngörüyoruz. FAVÖK tahminimizi 2022'de ton başına 140 USD'ye ve 2023'te 100 USD'ye düşürdük.

Ancak, hisse değerlemesi kısmen düşük marj görünümünü fiyatladı ve yeni hedef fiyatımızı olan 16,50 TL/hisse %36 artış potansiyeline işaret ediyor. 

ŞİŞE CAM - Endeks Üzeri

SISE, güçlü talep ve maliyet baskısı sonucu tüm iş kolları için yükselen satış fiyatları açıklamaya devam ederken, yılın ilk yarısında güçlü sonuçlar elde etti. Yüksek seviyede enerji fiyat artışlarına rağmen, FAVÖK marjı 6A22'de %25 ile sabit kaldı. Yönetim önümüzdeki 5 yıl içinde iş ölçeğini daha da artırmayı amaçladığından, SISE organik ve inorganik yatırımlarını sürdürüyor.

ABD'deki soda külü yatırımları büyümenin temel itici gücü olacak, Türkiye ve Macaristan'daki sıfırdan yatırımların da 2023-25 döneminde cam üretim kapasitesini artırması bekleniyor. Hedef Fiyatımızı 36.0 TL olarak revize ediyor ve Endeks Üzeri Getiri önerimizi koruyoruz. 

ÇİMSA - Endeks Üzeri

Çimento üreticileri artan üretim maliyetlerini ürün fiyatlarına yansıtmayı başardıkça, CIMSA 2Ç'de iyileşen marjlar sayesinde güçlü sonuçlar elde etti. Şirket ayrıca kaldıraç pozisyonunu iyileştirecek iki varlığın EUR110mn+KDV (mevcut Piyasa değerinin %25'ine eşittir) karşılığında satıldığını duyurdu. Yüksek enerji fiyatları ve nakliye maliyetlerinin bazı bölgelerde üretim kaybına yol açması nedeniyle, sıkı arz-talep nedeniyle marj iyileşmesinin devam etmesini bekliyoruz.

HF' mizi 65TL'ye yükseltiyoruz ve tavsiyemizi Endeks Üzeri Getiri' ye yükseltiyoruz. 

AKÇANSA - Endeks Üzeri

Artan çimento fiyatları sayesinde AKCNS, 2Ç'de FAVÖK marjı 1Ç'deki %12,7'ten %18,6'ya yükselerek önemli bir marj artışı açıkladı. Yükselen gayrimenkul fiyatlarının inşaat yatırımlarını körüklemesi nedeniyle iç talebin güçlü seyrettiği takip edilmektedir. Hisse son 2 ayda güçlü bir performans sergilese de, gidecek daha fazla yeri olacağını düşünüyoruz ve revize edilmiş TL35 HF ile (TL22'den) Endekse Paralel Getiri' den Endeks Üzeri Getiri' ye yükseltiyoruz. 

KOZAL - Endeks Üzeri

KOZAL altın üretimindeki yavaşlama ve bağış giderinden kaynaklanan yüksek maliyetler nedeniyle 2. çeyrekte zayıf sonuçlar açıkladı. Altın üretimi 2Ç'de 49K ons ve 6A'22'de 107K ons olarak gerçekleşti, geçen sene ilk 6 ayda 135K ons üretim gerçekleşmişti. Şirket daha sonra tesislerinde yeni bir kaynak tespit edildiğini ve 2022'de 15 bin ons ek altın üretiminin gerçekleşmesinin beklendiğini açıkladı. Bu durum yılın ilk yarısında görülen üretim düşüşünü kısmen telafi edebileceğini söyleyebiliriz. Tahminlerimizdeki revizyon ile birlikte KOZAL için yeni hedef fiyatımız 200 TL seviyesindedir. 

KOÇ HOLDİNG - Endeks Üzeri 

KCHOL için Net Aktif Değer hesaplamamızı güncelliyoruz ve halka açık iştiraklerin daha yüksek Hedef Fiyatları ile birlikte KCHOL için de hedefimizi yukarı revize ediyoruz. KCHOL' un 2Ç'deki konsolide net karı çeyreklik olarak %54 ve yıllık %213 arttı. Güçlü rafinaj marjları ve YKBNK' nin güçlü sonuçları sayesinde enerji (TUPRS) ve finans segmentlerindeki güçlü büyüme, karlılık artışını sağlayan temel unsurlar oldu.

ARCLK' deki düşük marjlar ise otomotiv segmentindeki devam eden güçlü performans ile dengelendi. Koç Holding'in solo net nakit pozisyonu 2Ç itibariyle 2,1 milyar TL seviyesinde sabit kaldı.

KCHOL hissesi halen NAD' ye göre %30 üzerinde iskonto ile işlem görmektedir ve hisseyi bu nedenle beğenmeye devam ediyoruz. 

ENKA HOLDİNG - Endekse Paralel

ENKA' nın 2Ç'de faaliyet karı güçlü olsa da, şirketin elinde bulunan finansal yatırımlardan (bono ve hisse senedi) kaydedilen finansal giderler nedeniyle dipte büyük bir net zarar açıklandı. Artan küresel faiz oranları şirketin özellikle bono yatırımlarının değerinin düşmesine neden oldu. Ayrıca Rusya’daki gayrimenkullerin değerlemesinde yapılan aşağı yönlü revizyonun da etkisiyle, 2Ç’de yaklaşık 7,5 milyar TL net finansal gider kaydedildi. Segmentlere bakıldığında, inşaat iş kolunda güçlü faaliyet karı ve ciro artışı eğilimi devam etti.

Toplam backlog ilk yarı sonunda 3,7 milyar dolar oldu. Enerji iş kolunda artan üretimin etkisi ile faaliyet karı ilk 6 ayda 650 milyon TL oldu (geçen sene ilk 6 ay -150 milyon TL). Şirketin net nakit pozisyonu finansal varlıkların değerindeki düşüşü sonucu 4,8 milyar dolardan 4,2 milyar dolara geriledi. Hisse için revizyonlar sonrası 24.0 TL hedef fiyat ile Endekse Paralel Getiri önerimizi koruyoruz.

TEKFEN - Endeks Üzeri 

TKFEN 2Ç'de inşaat iş kolunda %10 seviyesinde güçlü FAVÖK marjı elde etti (2019'dan bu yana en güçlü marj). İnşaat iş kolunda backlog 1,4 milyar USD seviyesinde sürdürüldü. Gübre iş kolunda satış hacmi ihracat sayesinde toparlanma kaydetti, ancak geçen yılın aynı döneminin altında kaldı (hacim 2Ç'de %-16 düşüşe karşılık 1Ç'de -39%). Gübre segmentinin FAVÖK marjı, çeyreklik bazda %17 civarında sabit kaldı. 2022'nin geri kalanında, şirket son 2 yılda yaklaşık 200 milyon ABD doları tutarında kümülatif maliyet artışları nedeniyle karşı karşıya kaldığı giderlere ilişkin, müşterilerinden almayı beklenen tazminat taleplerinin durumu takip edilecektir.

Hisse için 46,0 TL olan hedef fiyatımızı ve Endeks Üzeri Getiri tavsiyemizi koruyoruz. 

ALARKO HOLDİNG - Endekse Paralel

Alarko Holding, CENAL termik santralinde düşük maliyetli kömür tedariğinin avantajını yaşamaya devam etti ve elektrik fiyatlarının hızla yükselmesiyle güçlü karlar elde etti. Net kâr 2Ç'de 2,2 milyar TL'ye (CENAL'den 1,6 milyar TL) ve 6 aylık döneminde 3,3 milyar TL'ye yükseldi.

Şirket, 2022 net kar beklentisini 7,25-7,75 milyar TL'ye yükseltti. İthal kömür yakıtlı CENAL santrali, 2Ç'de elektrik satış fiyatının geçen senedeki 59 USD'ye kıyasla sert artış ile 131 USD/MWh' ye yükselmesiyle FAVÖK' ünü MWh başına 97 USD'lik (diğer bir deyişle %75 FAVÖK marjı) güçlü bir spread elde etti. Santralin FAVÖK' ü 2Ç'de 204mn USD'ye çıktı.

Enerji dağıtım işi de FAVÖK' te geçen yıl 0,2 milyar TL'den bu çeyrekte 1,2 milyar TL'ye önemli bir artış kaydetti. Yönetim 2022'nin geri kalanında ve 2023'te de güçlü kar performansının sürdürülebilirliği konusunda olumlu mesajlar verdi.

Şirket ayrıca, 2022 sonuna kadar enerji iştiraklerinde borç oranını düşürmeyi hedefliyor, bu da yeni yatırımların ve temettülerin önünü açacaktır. Biz İthal kömürle çalışan bir elektrik santrali için %75'ten fazla marjların sürdürülebilir olmayabileceğine inanıyoruz, bu nedenle mevcut değerleme seviyelerinde hisse için daha temkinli bir duruş sergileyeceğiz. Güncellenen Net Aktif Değerimize göre hedef fiyatımızı 60 TL'ye revize ediyoruz. 

TÜPRAŞ - Endeks Üzeri

TUPRS, 1Ç'deki 5,2 USD/varil ve bir önceki yıl 4,6 USD/varil olan rafineri marjını 2Ç'de 19,8 USD/varil olarak açıkladı. Marjlardaki güçlü yükseliş eğilimini göz önünde bulunduran yönetim, 2022 için rafineri marjı beklentisini 8-9 USD aralığından 13-14 USD aralığına yükseltti (6A'22'de 13,0 USD/varil). 2Ç sonuçlarındaki bir diğer önemli olumlu gelişme, Tüpraş'ın 1Ç sonunda 12,7 milyar TL'lik net borç bakiyesine karşı 2Ç sonunda 5,4 milyar TL'lik (0,3 milyar ABD Doları) net nakit pozisyonuna dönüşmesi.

Şirketin son 3 aylık dönemde ürettiği 1,2 milyar ABD doları nakit akışının piyasa değerine oranı %25 üzerindedir. AB'de devam eden enerji kriziyle, rafineri marjlarının yıl sonuna kadar güçlü kalacağını düşünüyoruz. Ayrıca, 2022 karından dağıtımı muhtemel güçlü temettü beklentilerinin de hisse senedi performansını destekleyebileceğini düşünüyoruz.

Hedef Fiyatımızı 308 TL'den 440 TL'ye yükseltiyor ve Endeks Üzeri Getiri önerimizi koruyoruz. 

PETKİM - Endeks Üzeri

PETKM, 2022'de küresel talep döngüsünün zayıflaması nedeniyle petrokimya ürün fiyatlarının gerilemesi ve yüksek ham petrol fiyatları nedeniyle nafta maliyetinin yüksek kalması nedeniyle marj daralması yaşadı.

Etilen fiyatı %34 düştü ve Platts petrokimya endeksi %14 geriledi. Nafta fiyatı ise aynı dönemde sadece %2 düştü. Yıl başından bugüne ortalama spread, 2021 ortalamasının %18 altında 481 USD olarak gerçekleşti. Zayıflayan marjlara rağmen, PETKM yönetimi, 300mn USD'lik 2022 FAVÖK hedefini yakalamayı beklediklerini söyledi. Öte yandan, Star rafinerisinin güçlü rafinaj marjlarıyla güçlü bir performans sergilemesi muhtemel olduğundan, şirketin Star rafineri hisselerinin satın alımı önümüzdeki dönemde hisse için olumlu bir katalist olabilir.

PETKM'de 14,5 TL revize hedef fiyat ile Endeks Üzeri Getiri önerimizi koruyoruz.

KİMTEKS POLİÜRETAN - Endeks Üzeri

KMPUR, 1Y'22'de çift haneli satış hacmi büyümesini sürdürdü ve artan hammadde fiyatları ve zayıf TL'nin etkisiyle artan ürün fiyatları sayesinde cirosunu %126 büyüttü. FAVÖK marjı ikinci çeyrekte 50 baz puan artarak %14,4 oldu. Ton başına ortalama FAVÖK, 1Ç'de 350 Euro seviyesinden 2Ç'de yaklaşık 400 Euro seviyesine yükseldi.

Şirket yönetimi, FY22 satış hacmini 100 bin tonun üzerinde gördüklerini söyledi (2021'de 88K ton). Yönetim açıklamalarına göre, ürün fiyatları 3. çeyrekte hafif düşerken, Kimpur güçlü ihracat ve iç pazardaki pazar payı kazanımları sayesinde satış hacmini artırmayı sürdürmektedir. Kimpur' un net borcu 1Ç'deki 791mn TL'den 2Ç itibarıyla 710mn TL'ye geriledi (USD bazında 54mn USD'den 43mn USD'ye düştü). TL kurumsal kredi oranlarını sınırlandırmayı hedefleyen son düzenlemelerin, faiz giderlerinin kontrol altında tutulması açısından Kimpur' a destek olabileceğini düşünüyoruz. Şirket için tahminlerimizi ve hedef fiyatımızı koruyoruz. 

BİOTREND ENERJİ - Endeks Üzeri

BIOEN' in gelirleri, esas olarak elektrik üretim hacmindeki artış ve Lira' daki değer kaybı nedeniyle TL bazında yükselen elektrik fiyatı sayesinde 2Ç'de yıllık bazda %208 arttı. Elektrik üretimi 1Ç'deki 128 bin MW' dan 2Ç'de 135 bin MW' a çıkarak, geçen yılın aynı dönemine göre 6 aylık dönemde %49'luk bir artış gösterdi. Daha yüksek üretim elde edilmesinde kurulu kapasitenin artması önemli rol oynamıştır.

BIOEN'i n FAVÖK 'ü de geçen yılın aynı dönemine göre %255 artış gösterdi. FAVÖK marjı %31'den %34'e yükseldi. Devam eden yatırımlar nedeniyle net borç, 1Ç'de 65mn USD'den 2Ç'de 71mn USD'ye yükseldi.

Özellikle kur zararları nedeniyle artan finansal harcamalar sonucunda faaliyet karındaki artış net kara yansımadı. Enerji dışı gelirlerdeki (karbon satışları, geri dönüştürülebilir atıkların ayrıştırılması vb.) potansiyel artışın, büyümenin temel itici gücü olacağını düşünüyoruz. Bu aşamada tahminlerimizi ve hedef fiyatımızı koruyoruz. 

ASELSAN - Endeks Üzeri

Aselsan 2Ç’de 2,1 milyar TL net kar açıklarken, geçen seneye göre net karını %64 oranında artırdı. Piyasa beklentisi olan 1,7 milyar TL’ye kıyasla net kar %23 daha yukarıda gerçekleşti. Şirketin faaliyet karı da beklentilerin hafif üzerinde gerçekleşirken, 2Ç’de FAVÖK 1,7 milyar TL oldu (beklenti: 1,5 milyar TL). FAVÖK marjı da ilk çeyreğe kıyasla 200 baz puan iyileşme göstererek %25.8 seviyesinde gerçekleşti (beklenti: %24.3). Net satış büyümesi 2Ç’de %70 seviyesinde gerçekleşti ve ilk çeyrekte gözlenen %38’lik artışa göre iyileşme kaydedildi.

Dolar bazında ise ciroda %10 civarında daralma gözlendi. Şirketin elindeki bakiye sipariş miktarı 2Ç itibariyle 7,9 milyar dolar oldu (önceki çeyrek 8,3 milyar dolar). 2022 yılında şirket 489 milyon dolar büyüklüğünde yeni sözleşme imzaladı. Önümüzdeki dönemde jeopolitik gelişmeler ışığında savunma harcamalarında artış yaşanabileceğini düşünüyoruz. Bu kapsamda Aselsan’ın da hem ihracat hem de yurtiçinde büyümesinde ivmelenme gözlenebilir.

Hedef Fiyatımızı 35 TL’ye revize ederek Endeks Üzeri Getiri önerimizi koruyoruz. 

OTOKAR - Endeks Üzeri

Otokar'ın satış dağılımında 2022'de ticari araçlar ağırlığı yükseldi ve buna bağlı olarak FAVÖK marjı geçen seneye göre bir miktar geriledi (bir yıl önceki yılın 6 ayında %19,9 iken 6A22'de FAVÖK marjı%15,4 oldu). Şirketin 2Ç itibarıyla 1,4 milyar TL (85 milyon ABD Doları) değerinde sipariş büyüklüğü bulunuyor. 2022 ilk 6 aylık dönemde sonuçlar tahminler ile uyumlu olup, 2023'te hem ticari hem de savunma iş kollarının etkisiyle büyümenin hızlanabileceğini düşünüyoruz.

Şirketin BAE'deki (Otokar Land Systems) ve Kazakistan'daki (Otokar Central Asia) tamamına sahip olduğu iştirakleri, bize göre savunma iş kolunda uzun vadeli büyümede önemli bir rol oynayabilir. Yeni kar tahminlerimizle hedef fiyatımızı 680 TL'ye yükseltiyoruz. 

EMLAK KONUT GYO - Endeks Üzeri

GPM projelerde artan çarpan etkisi ve TOKİ sayesinde arsa erişimi kolaylığıyla EKGYO’ nun sektördeki güçlü konumunu korumasını bekliyoruz. 2Ç22’deki güçlü sonuçların ardından artan teslimler ve marjlarla (%43) 2022 net kar tahminimizi 1,7mlrTL’den 2,7mlrTL’ye revize ediyoruz.

Sektör ortalama %8 primli işlem görürken, EKGYO %47 iskonto ile işlem görmektedir. 

ÖZAK GYO - Endeks Üzeri

Sağlıklı bilançosu, güçlü gayrimenkul portföyü ve olası yeni projelerle OZKGY’ nin güçlü karlılığını sürdürmesini öngörüyoruz. NAD hedefimizi 12,2mlrTL’den 13,5mlrTL’ye yükseltiyoruz. Güncel olarak, sektör ortalama %8 primli işlem görürken, OZKGY %34 iskonto ile işlem görmektedir.

BİMAŞ - Endeks Üzeri

BİMAS, 2Ç'de %98 gelir artışı bildirdi ve 1Ç'de görülen %76 seviyesindeki büyüme hızlanarak devam etti. Yüksek enflasyon ve artan müşteri trafiği büyümeyi destekledi. Aynı mağaza trafiği, şirketin fiyat yatırımları yoluyla daha fazla trafik çekmeyi başarması ve enflasyonist ortamın indirim mağazalarına daha fazla trafik çekmesi nedeniyle %14,4 arttı (önceki çeyrekteki %10,9).

Şirket, gelir artışı tahminini 2022 için yaklaşık %75'ten %100-110'a yükseltirken, FAVÖK marjı beklentisini yaklaşık %8.5'te sabit tuttu (6A22: %8.2). Yönetim ayrıca telekonferansta olumlu sinyaller verdi ve 3Ç'de cirosal büyümenin %100'ün üzerinde olduğunu ve 2022'nin geri kalanında marjların biraz daha iyi olabileceğini söyledi.

Hedef fiyatımızı 100 TL'den 160 TL'ye revize ediyoruz ve Endeks Üzeri Getiri önerimizi koruyoruz.

FAVÖK Net Kar Artan fiyatlar ve güçlü müşteri talebiyle mağazalardaki trafik ve gelir büyümesinin önümüzdeki çeyreklerde de devam etmesini bekliyoruz.

MİGROS - Endeks Üzeri

MGROS ciro büyümesi yüksek enflasyon ve online satışlardaki devam eden ivme sayesinde 2Ç'de %90'a yükseldi. FAVÖK marjı 130 bps yıllık ve 100 bps çeyreklik artış gösterdi ve %8,9 olarak açıklandı. Şirket, işletme sermayesi sayesinde net nakit pozisyonunu (UFRS 16 hariç) 0,9 milyar TL'den 1,9 milyar TL'ye yükselterek güçlü nakit üretimini sürdürdü. Yönetim, 2022 beklentilerinde ciro artışını %80-85 olarak revize etti (önceki %55-60'a kıyasla).

Yaklaşık %8.0 FAVÖK marjıı ve 350 yeni mağaza (önceki >250'ye kıyasla) beklentisi paylaşıldı. Maliyet artışlarını dengeleyecek güçlü mevsimsellik göz önüne alındığında, 3. çeyrek sonuçlarının benzer şekilde güçlü olmasını bekliyoruz.

Hedef fiyatımızı 105 TL olarak revize ediyor ve Endeks Üzeri Getiri önerimizi koruyoruz. 

MAVİ - Endeks Üzeri

Artan fiyatlar ve güçlü müşteri talebiyle mağazalardaki trafik ve gelir büyümesinin önümüzdeki çeyreklerde de devam etmesini bekliyoruz. Mavi’nin güçlü tedarik zinciri ve stok yönetimi sayesinde güçlü sonuçlar açıklamaya devam edeceğini düşünüyoruz.

Böylelikle hedef fiyatımızı 96TL’ye yükseltirken Endeks Üzeri Getiri tavsiyemizi koruyoruz. 

ANADOLU EFES - Endeks Üzeri

AEFES' in net karı, bira ve meşrubat operasyonlarının güçlü operasyonel performansı sayesinde yıllık %243 artarak 1,4 milyar TL'ye yükseldi. Bira satış hacmi %12,2 azalarak 9,5 mhl' ye düştü (%0,2 artan Ukrayna hariç), öte yandan güçlü fiyatlandırma sayesinde satış gelirleri %115,6 arttı. Enflasyonist baskıya rağmen yönetim, 22T için konsolide FAVÖK marjı beklentilerini geçen yıla göre yatay olacak şekilde yukarı yönlü revize etti (önceki 0-100 baz puan daralma).

HF'mizi 55 TL'ye revize ediyoruz ve Endeks Üzeri Getiri tavsiyemizi koruyoruz. 

COCO COLA İÇECEK - Endeks Üzeri

CCOLA, % +150 ciro büyümesi sayesinde 2. çeyrekte 1.2 milyar TL (yıllık %71 artış) net gelir açıkladı. Satış hacmi %25,1 artarak 492mn UC'ye ulaştı ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı, buna bağlı olarak 1Y22 itibariyle satış hacmi %22,2 oldu. FAVÖK marjı ise ikinci çeyrekte maliyet baskısı nedeniyle 3,6 puan daralarak %19,3 oldu.

Yeni HF'miz 215,0 TL seviyesinde olup, %29'luk bir yukarı yönlü potansiyele işaret etmektedir. 

MEDİCAL PARK - Endeks Üzeri

MPARK için tahminlerimizi korurken, enflasyona paralel olarak SUT fiyatlarında olası bir güncelleme ve portföye olası bir hastane alınması değerlememiz üzerinde yukarı yönlü risklere işaret etmektedir. 

TURKCELL - Endeks Üzeri

TCELL' in güçlü net abone kazanım performansı, 2Ç22'de 579 bin net abone artışı ile devam etti. Satış gelirleri, enflasyonist fiyat ayarlamaları (2Ç'de Mobil ARPU yıllık bazda %32,9 arttı) ve Techfin segmentinden gelen yüksek katkı sayesinde %46 büyüdü. Yüksek enflasyona ve zayıf TL'ye rağmen, risklerin TCELL için büyük ölçüde fiyatlandığını düşünüyoruz.

Tahminlerimize göre, hisse senetleri uluslararası emsallerinden %50 iskontolu 3.0x FD/FAVÖK ile cazip bir şekilde işlem görüyor. TP'mizi 26,00 TL'ye yükselttik ve Endeks Üzeri Getiri tavsiyemizi koruduk. 

TÜRK TELEKOM - Endeks Üzeri

Türk Telekom'un toplam abone sayısı 53 bin net artışla 52.2mn'de sabit kaldı. Sabit genişbant operasyonlarında fiyat artışları ve talepteki normalleşme net abone kazanımı performansındaki yavaşlamanın ana nedenleri olmuştur. Öte yandan mobil gelirleri güçlü ARPU büyümesiyle yıllık bazda %33 artış göstermiştir.

TCELL'e benzer şekilde, hisse senetleri 22T'de uluslararası emsallerine göre %50 indirimli 3.4x FD/FAVÖK'te işlem görüyor.

TP'mizi 13,0 TL'ye revize ettik ve Endeks Üzeri Getiri tavsiyemizi koruduk. 

Diğer gündem haberlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: https://www.borsatek.com/33-hisse-senedi-icin-endeks-uzeri-getiri-tavsiyesi-2677g.htm
Gönder
runtobet casino siteleri