Dört Yapraklı Yonca Ne Anlama Gelir?

Yayın Tarihi:

Yoncaya genelde 3 yaprak halinde rastlarız. 4 yaprak halde nadiren rastlanan yoncanın birçok kültürde farklı anlamı vardır. Peki, ne anlama gelir?

Dört Yapraklı Yonca Ne Anlama Gelir?

 

Şans, her insanın hayatında istediği bir durumdur. Bu durumu tarih boyunca insanlar değişik simgelerle anlamlandırmıştır. Bunlardan bir tanesi de dört yapraklı yoncadır.

Dört Yapraklı Yoncanın Kültürden Kültüre Simgeledikleri

Eski mitlere göre 1. yaprak inancı, 2. yaprak umutu, 3. yaprak aşkı, 4. yaprak ise şansı simgelermiş. Bu durum birçok kültürde görülmektedir. Hristiyanlıktaki inanca göre cennet bahçesindeki Havva, bahçede bulduğu dört yapraklı bir yoncayı şans getirmesi için yanında taşırmış.

Ancak günümüzde çoğu kişi bu simgenin keltlerin (İrlandalıların) bir simgesi olduğunu düşünüyor. İrlandalılar bu simgeyi kötü ruhları kovmak için tılsım olarak kullanırlarmış.

Dört Yapraklı Yonca

Dört Yapraklı Yoncanın Şans ile İlişkilendirilmesi

Dört yapraklı yonca ve şans arasındaki ilk ilişikiye ise 1877 yılında St. Nicholas Dergisi'nde yayınlanan bir mektupta yer verilmiş. Mektubunda şöyle bir cümle geçiyormuş; "Periler hiç kulağına fısıldadı mı? Dört yapraklı bir yoncanın bulucusuna iyi şanslar getirdiğini..."

Dört Yapraklı Yonca Var Mıdır?

Yonca aslında trifolium cinsi bir bitkidir. 300 farklı türü literatüre geçmiştir. Çoğunlukla bu bitki, yapısı gereği üç yapraklıdır. Fakat yapılan araştırmalarda genetik çeşitliliklerden dolayı mutasyon ve evrimsel sürecin verdiği etkilerle yoncanın yaprak sayısı üçten fazla olabiliyor.

Dört Yapraklı Yonca

Dört Yapraklı Yonca Bulma Olasılığı Nedir?

Doğada istatistiksel olarak her 10.000 üç yapraklı yonca içinde 1 adet dört yapraklı yonca var olmaktadır. Bu durum düşünüldüğünde "nadir" kelimesini kullanabiliriz. Bu nadir varlığı bulduğunuz zaman kendinizi şanslı hissetmeniz dıoğaldır.

Şimdiye kadar en fazla sayıda yaprağa sahip yonca Japonya’da bulunmuştur. Shiego Obara isimli biri tarafından Japonya'nın Hanamaki kentinde rastlanmıştır. İlk olarak 2002 yılında 18 yapraklı, 2008 yılında 21 yapraklı yonca bulunmuş. Aynı kişi 10 mayıs 2009'da 56 yapraklı bir yonca bularak rekorlar kitabı'na girmiş.

Dört Yapraklı Yonca

Ama unutmayın, dört yapraklı yonca bulsanız da bulmasanız da şanslı biri olabilirsiniz :)

Etiketler
Gönder
runtobet casino siteleri