Charity Crypto: Hayır Kurumlarının Bağış Aldığı En Büyük Yaratıcı Yöntemler

Yayın Tarihi: - Güncelleme Tarihi:

Hayır kurumu kriptosu: NFT-hayırsever Tim Gareev , kâr amacı gütmeyen kuruluşların kripto bağışlarını takip etme konusunda yaratıcılığın son noktasında olduğunu söylüyor .

Charity Crypto: Hayır Kurumlarının Bağış Aldığı En Büyük Yaratıcı Yöntemler

Hayırseverlik organizasyon gerektiren bir şeydir. Ve organizasyon teknoloji ile el ele gider. Kilisenin verandasında yatan bir dilenciye bozuk para atmak, ihtiyacı olanlara yardım etmenin en etkili yolu değildir.

İnsanlar kuruluşlar kurar, delegasyonlar gönderir ve kar amacı gütmeyenleri daha üretken hale getirmek için çeşitli yolları teşvik eder. Örneğin, bu günlerde parayı bir hayır kurumuna manuel olarak vermek zorunda değilsiniz. Bu sıkıntı, mobil banka uygulamanızda otomatik ödemeler kurarak kolayca çözülür. Hatta üstteki paranın hayır kurumuna gitmesi için yaptığınız her ödemeyi otomatik olarak yuvarlayabilir. Ama gönderdiğiniz paranın doğru yoldan gittiğinden nasıl emin olabilirsiniz? 

İnsanlar “blockchain” kelimesini duyduklarında, genellikle ıssız bir adada nemli zindanlarda oturan, Discord veya Telegram'da garip bir dilde sohbet eden gizemli kripto lordlarını hayal ederler.

Bazıları, beş yıl önce Ethereum'a yatırım yapacak kadar akıllı olan ve şimdi özel bir jetle uçabilecek kadar akıllı olan başarılı bir kripto yatırımcısını düşünebilir. Diğerleri farklı bir şey hayal edebilir. Ama sonunda… önemli değil. Blockchain sadece bir teknolojidir. Kalem gibi. Veya bir bilgisayar. Ve diğer birçok teknoloji gibi, çok çeşitli alanlarda kullanılabilir.

Charity Crypto: temel bilgiler 

Son birkaç yılda hayır kurumlarında kripto, hem bireyler hem de kuruluşlar için giderek daha popüler bir seçim haline geldi. Neden? Niye? adresini kopyalayarak biraz BTC göndermek , banka havalesi yapmaktan çok daha kolaydır. Diğer ülkelere de kripto göndermekte sorun yok. 

Belki de kriptodaki ilk ve en ünlü yardım davası Ananas fonu  olacaktır . “Çam” lakabıyla giden bir kişi tarafından yönetiliyor. Pine , Bitcion'in en büyük 250 sahibi arasında olduğunu iddia ediyor . 5104 BTC'sini hayır parasına dönüştürdü (o zamanlar 2017'de “sadece” 55 milyon dolardı). Pine, bir dizi farklı fona gönderdi: Watsi, BitGive, Quill, Maps, Could ve daha fazlası. 

Hayırseverin adı bilinmiyor çünkü o (ya da o) bu şekilde kalmaya karar verdi: “Anonim kalacağım çünkü Ananas Fonu'nun amacı ben değilim. Bu projeyi bir başarı olarak görüyorum. Kripto servetiyle kutsanmışsanız, dünyamızın olmasını istediğiniz şeyi desteklemeyi düşünün.”

Ve bu, hayır işlerinde kriptoyla ilgili en iyi şey - anonim kalmak çok daha kolay hale geliyor, bu da birçok insan için çok önemli bir faktör.

Bu günlerde Red Сross, United Way ve hatta UNICEF bile kripto para bağışları alıyor. Ve parayı bağışlayanlar  sadece bazı meraklılar değil – meblağlar oldukça etkileyici: Fidelity Charitable'ın (parayı hayır amaçlı amaçlara ayırmanıza yardımcı olan bağışçı tavsiyeli bir fon) müşterileri, 2021'de kripto para birimi bağışında bulunan 28 milyon dolardan, bu rakam 2021'de 331 milyon dolara yükseldi. 2020. Bu çok açık – ne kadar çok yatırımcınız olursa, bağışlarınız o kadar artar. 

Sonraki adımlar 

Kriptoya yatırım yapmak son birkaç yılda çok büyük oldu. Nitekim en büyük yatırım platformlarından Binance  , yardım programını başlattı. NFT'ler, DAO'lar, Web3, akıllı sözleşmeler - birkaç yıl önce bu terimler kulağa belirsiz geliyordu. Şimdi internette her yerde tartışılıyorlar.

Indiana Üniversitesi-Purdue Üniversitesi Indianapolis'teki Lilly Ailesi Hayırseverlik Okulu'nda dekan yardımcısı olan Una Osili, WSJ'ye: “Kripto para birimi bağış havuzunu genişletme potansiyeline sahip. Özellikle genç bağışçılar. Millennials ve Gen Z'nin kripto paraya sahip olma olasılığı diğerlerinden daha yüksek ve birçoğu hayırseverliğe dahil olmaya başlıyor.”

Blockchain, sadece parayı iletmek için bir yöntem olarak değil, aynı zamanda topluluk oluşturan bir faktör olarak da çalışır. Mart 2022'de NFT sanatçısı Nadya Tolokonnikova , Rus kuvvetlerinin işgalinden muzdarip Ukraynalı sivilleri desteklemek için para topluyordu. İnsanların çabalarını bir araya getirmesine ve toplu olarak bir şey için teklif vermesine olanak tanıyan bir araç olan PartyBid'de bir açık artırmaya ev sahipliği yaptı. Toplamda 3.271 kişi teklif verdi - çoğu açık artırmadan NFT topluluğu aracılığıyla haberdar oldu. 

 

Bununla birlikte, bu vaka bize aynı zamanda blok zincirindeki hayırseverliğin artık sadece ilk teknoloji ile ilgili olmadığını da gösteriyor. Blockchain gelişiyor - çoğu, Bitcoin'in modasının geçtiğini söylüyor. Yeni paralar ve DAO'lar ortaya çıkıyor ve yeni fırsatlar yaratıyor. Kolektif NFT mülkiyeti ile yukarıda bahsedilen duruma bakın. Ama bu onun sonu değil.

Charity Crypto: Akıllı Sözleşmeler

NFT'lerin çoğunun Ethereum (Bitcoin değil) blok zincirinin bir parçası olmasının nedeni akıllı sözleşmelerden kaynaklanmaktadır. Akıllı sözleşmeler - dijital biçimde belirtilen bir dizi vaat - Ethereum'dan ve hatta Bitcoin'den çok önce vardı. Temel olarak , size bir kutu kola veren bir otomat aynı zamanda akıllı bir sözleşme de yapıyor. Çok daha fazla işlemi otomatik olarak işleyebilen Bitcoin'den bahsetmiyorum bile. Ancak bu fırsatların kapsamını genişleten Ethereum ve diğer yeni blok zincirleridir (endişelenmeyin, yakında hayır kurumlarına geri döneceğiz ).

Ethereum'da akıllı bir sözleşme ile işleminizde birçok şeyi şifreleyebilirsiniz. Örneğin, bir NFT satıyorsanız, sonraki her satıştan belirli bir yüzde almanızı sağlayacak akıllı bir sözleşme yapabilirsiniz. Neden sadaka ile benzer bir şey organize etmiyorsunuz?

Kısa bir süre önce “Charity Kiss”, sonsuz bir bağış döngüsü yaratabilecek bir NFT koleksiyonu yaptı - herhangi bir ikincil satışın %14'ü hayır kurumlarına gidiyor (birincil satışla birlikte, %70'e kadar çıkıyor).

Temel olarak, bir sanat eserinde şifrelenmiş bir hayır kurumu vergisi – bu hepimizin sabırsızlıkla beklediği bir şey değil mi? Fiziksel sadaka ile bu mümkün mü? Eh, teorik olarak, bir tablonun sonraki belirli eylemleri öngören bir yığın kağıtla satıldığını hayal edebilirsiniz. Ama gerçekte, bu çok daha az belirgindir. 

“Yardım Öpücüğü” sadece tek bir projedir - merkezi olmayan topluluklarda kendini tamamen hayır işlerine adamış kuruluşlar varken. Örneğin, “Crypto For Charity”, vergilerden tasarruf etmek için insanları kripto bağışlamaya teşvik ediyor.

Bağış yaparak kripto kazançlarınız üzerinden sermaye kazancı vergisi ödemekten kaçınabilir ve federal gelir vergisi indirimi alabilirsiniz.

Kripto Bağışlamak

Temel olarak, bu, kriptoda bağış yapmanın eski yollardan herhangi birinden daha faydalı olabileceği anlamına gelir. Bu kuruluşlardan bir diğeri, amacı Web3 topluluğu içinde hayırseverliği teşvik etmek olan RAA'dır. Bunu, yasal ve finansal danışmanlıkla ve yeni teknolojiyi uygulayarak yardımcı olarak yaparlar. Yukarıda bahsi geçen “Charity Kiss” projesiyle aslında bunu yaptılar.

Diğer bir önemli konu da Web2 ve Web3'ü birleştirmek – bunu hayırseverlik yoluyla yapmak başka bir büyük görevdir. 

 

Her ay düzinelerce Web3 start-up'ı önemli fonlar çekiyor - metaverse şu anda çevrimiçi ortamda belki de en çekici yer. Şimdi, bu yeni yaklaşımların en azından bir kısmının kar amacı gütmeyen kuruluşlar tarafından benimsenip benimsenmeyeceğini hayal edin. Aslında, hayır kurumlarında kripto para yeni şekillenmeye başlıyor ve bu gelişen sahneye bakmak son derece ilginç. 

Gönder
runtobet casino siteleri