Kızılay İçecek, sermaye artırımı ve ortak satışı yoluyla 9 milyon payını halka arz edecek. Halka arz, Halk Yatırım liderliğinde gerçekleşecek ve detayları belli oldu.
Kızılay İçecek'in halka arzında satış, Halk Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından "Sabit Fiyat ile Talep Toplama" ve "En İyi Gayret Aracılığı" yöntemleriyle gerçekleştirilecek.
Kızılay İçecek, güçlü kurumsal yapısı, ileri teknolojiye sahip fabrikaları, sürekli kalite anlayışı, Ar-Ge çalışmaları ve yaptığı yeni yatırımlar sayesinde içecek sektörünün önde gelen şirketleri arasındadır.
Kızılay İçecek, Afyonkarahisar ve Erzincan kaynaklarından elde ettiği mineral kaynağını üretim kalitesinden ve doğallığından asla ödün vermeden 17 farklı lezzette tüketicilere sunar. Ürün çeşitleri: Sade Maden Suyu, Doğal Aromalı Maden Suyu, Meyveli Maden Suyu, maden suyundan üretilen Gazoz ve Limonata.
Şirketin taslak izahname bilgileriyle, halka arza ilişkin detaylar şöyle açıklandı;
Satışa sunulacak pay miktarı; 9.000.000
Dağıtım Şekli; Eşit dağıtım yöntemiyle
Tahsisat Oranı; Açıklanmadı
Fiyat istikrarı işlemleri; Planlanııyor.
Şirket sermaye artışı yolu ile ihraç edilecek yeni payların halka arz edilmesi kapsamında gelir elde edecek. Ortak satışı ile halka arz olunacak mevcut payların satışından Şirket bir gelir elde etmeyecektir.
İhraç edilecek yeni paylar neticesinde Şirket tarafından elde edilecek fon, ağırlıklı olarak şirketin faaliyetlerini büyütme, yeni yatırımların ve kapasite artışlarının finansmanı amacı için kullanılacak.
İşletme Sermayesi: Şirket'in işletme sermayesi ihtiyacının karşılanmasıdır. Şirket; 2021 yılında yaşanan, işletme sermayesine ilişkin harcamaların büyük bir kısmını oluşturan şişe arz sıkıntısını bertaraf edebilmek amacıyla özellikle satışların azaldığı kış sezonunda şişe tedariki sağlanması ve planladığı kapasite artışı neticesinde artan iş hacmi ile büyüyen işletme sermayesi ihtiyacının karşılanması kapsamında halka arzdan elde edilecek net gelirlerin %10'Iuk kısmını bu doğrultuda kullanmayı hedeflemektedir.
Kısa vadeli borçların kapatılması: 5189 sayılı Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile 14.02.2022 tarihi itibarıyla Şirket satışları %1 KDV oranı ile yapılmış 2022 yılında KDV iade alacağı yüksek seviyelere ulaşmıştır. Bu sebeple kısa vadeli borçların ödenmesi noktasında nakit sıkıntısı yaşanmıştır. Bu kapsamda halka arzdan elde edilecek net gelirin yaklaşık %15'i kısa vadeli borçların kapatılmasında kullanılacaktır.
Kapasite artışı ve yeni yatınınlar ile organik büyüme: Şirket'in Erzincan Şubesi'nde hali hazırda devam eden 2 adet cam hattı ile tunel pastor, konveyör ve şuruphane yatırımı bulunmaktadır. Ayrıca 2023 yılında Erzincan'da yapılması planlanan 15 bin metrekare depo yatırımı ile yine 2023 ve daha sonraki dönemlerde 2 adet pet hattı ve 1 adet şişe hattı ile Afyon Şubesi'nde 10.000 metrekare depo ve cam hattı yatırımı bulunmaktadır. Halka arzdan elde edilecek net gelirin yaklaşık %50'sinin hedeflenen organik büyümenin sağlanması amacıyla kullanılması planlanmaktadır.