BM, Ukrayna'ya Kripto Para Bağışladı

Yayın Tarihi:

USDC bağışlarının yardımıyla Birleşmiş Milletler (BM) Ukrayna'ya para göndermek istiyor. Kripto para birimi, "benzersiz bir çözüm" aracılığıyla hızlı, verimli ve güvenli bir şekilde ulaşmalıdır.

BM, Ukrayna'ya Kripto Para Bağışladı

Birleşmiş Milletler (BM), onlarca yıldır barış, güvenlik, insan hakları ve sürdürülebilir kalkınma gibi temel insani hakları garanti altına almak için yatırım yapıyor. Bugüne kadar BM, bu hedeflere ulaşmak için ABD doları gibi düzenlenmiş, hükümet tarafından tanınan fiat para birimlerine güvenmiştir. Şimdi, Birleşmiş Milletler Mülteci Ajansı UNHCR, Ukraynalı mültecilere yardım etmek için USDC stablecoin kullanıyor.

Ukrayna'ya USDC Bağışları

UNHCR, blockchain tabanlı yeni bir yardımcı program kullanarak fonları "uygun alıcılara" stablecoin USDC biçiminde dağıtmayı planlıyor. UNHCR'ye göre bu "benzersiz çözüm", "nakit yardımının ihtiyaç sahiplerinin eline hızlı, verimli, güvenli ve tam izlenebilirlik ve hesap verebilirlik ile ulaşmasını" sağlamayı amaçlıyor .

Ethereum'a özgü USDC belirteçleri, Stellar blok zinciri aracılığıyla alıcıların sözde "Canlı Dijital Cüzdanına" aktarılacak. Alınan kripto para birimi daha sonra ülke genelindeki toplam 4.500 MoneyGram noktasında ABD doları, euro veya yerel Grivna para birimi ile takas edilebilir. UNHCR'nin Ukrayna temsilcisi Karolina Billing şöyle açıklıyor:

UNHCR, dünyanın her yerinde, inovasyonda çok önemli bir rol oynayan teknoloji sektörüyle yıllardır çalışıyor. Yardımların daha hızlı ulaştırılabilmesi için insani yardım faaliyetlerinde hız esastır.

Program, Stellar Geliştirme Vakfı ile işbirliği içinde Ukrayna'nın Kiev, Lviv ve Vinnytsia şehirlerinde test edilecek ve diğer şehirlerde uygulanacaktır. Projenin pilot aşaması özellikle Ukrayna için tasarlanmış olsa da, "dünyanın diğer bölgelerine" genişletilebilir. Bağışın miktarı belli değil. Ayrıca, UNHCR'nin "yetkili alıcı"yı nasıl sınıflandırdığı da bilinmemektedir.

Kripto Stratejisiyle Çelişen BM

Bununla birlikte, bir kripto şirketi ile işbirliği, BM'nin tipik imajına pek uymuyor: Bu yılın Ağustos ayında, Birleşmiş Milletler Ticaret Örgütü (UNCTAD), gelişmekte olan ülkelerde Bitcoin hakkındaki şüphelerini vurguladı.

Argüman: Kripto para birimlerinin dezavantajları, avantajlarını gölgede bıraktığı. Örgüt, Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı'nın politika özetlerinde, gelişmekte olan ülkelerde artan Bitcoin kullanımının durdurulması çağrısında bulunuyor.

UNCTAD'ın Borç ve Kalkınma Finansmanı, Küreselleşme ve Kalkınma Stratejileri Departmanında Kıdemli Ekonomik İşler Sorumlusu Penelope Hawkins, kripto politikası özetlerinin hazırlanmasına yardımcı oldu.

Hawkins, "Finansal katılım alanında, kripto para birimlerinin işleri hızlı bir toplu ödeme sisteminden daha iyi yapacağına ikna olmadık." BMMYK şube teşkilatı açıkça bu görüşü paylaşmamaktadır.

Ukrayna Bağışları Zaten Savaşın Başında

Gerçekten de kripto, Ukrayna'nın bağış toplama programının doğal bir parçasıdır. Rusya-Ukrayna savaşının başlangıcında, hükümet BTC, ETH ve USDT şeklinde mali destek aldı. Devlet, aldığı yardım parasını keşif uçaklarına, zırhlı yeleklere ve bilgisayar teknolojisine yatırdı.

Dijital Bakan Mykhailo Fedorov, kripto topluluğuna minnettarlığını dile getirdi. Fedorov'a göre destek, "büyük bir zafer için bağış üstüne bağışa" yardımcı olacak.

BM bağışlarının nihayetinde ne kadar yararlı olacağı henüz belli değil. Bununla birlikte, yerleşik bir yardım kuruluşunun blockchain teknolojisinin hızına ve şeffaflığına güvenmesi, kripto para birimlerinin getirdiği kullanım durumunun bir doğrulamasıdır.

 

Gönder
runtobet casino siteleri