Güney Kore, Blockchain teknolojili yeni kimlikleri 2024 yılında piyasaya sürmeyi planlıyor.
Bitcoin’in ardındaki güç olarak tanınan Blockchain teknolojisi, her güncellendiğinde ağdaki cihazlar tarafından doğrulanan dijital bir veri günlüğüne sahip. Hackerlerin verileri işlemek için her bir cihaza girmesi gerekirken, bilgi depolayan merkezi bir sunucu olmadığından dolayı hırsızlık ihtimali düşüyor. Güney Kore de vatandaşların güvenliği için Blockchain teknolojisini seçiyor.
Güney Kore, akıllı telefon sahibi vatandaşlarını Blockchain ile güvence altına alan dijital bir kimlik sunmayı planlıyor.
Akıllı telefona yerleştirilen kimlikler, daha fazla insanın evden çalışması, nakit kullanmadan ödeme yapması ve metaverse dünyasını keşfetmesiyle büyüyen dijital ekonomiyi destekleyen en son gelişen teknolojiler arasında bulunuyor.
Güney Koreli’ler şu anda kendilerini tanımlamak için ikamet kayıt kartları kullanıyorlar. Teklif kapsamında, bir uygulama bu kimlikleri mobil cihazlara entegre edecek.
G.Kore hükümeti, dijital kimliklerin nasıl ve nerede kullanıldığına dair detaylar da dahil olmak üzere bireysel telefonlarda saklanan bilgilere erişim sağlayamayacak. Sistem tamamen merkeziyetsiz bir kimlik olarak gelişmiş Blockchain teknolojisine dayandırılacak.
2024 yılında dijital kimlikleri piyasaya sürmeyi hedefleyen Güney Kore, 2 yıl içerisinde 45 milyon vatandaşın dijital kimliği kullanmaya başlayacağını öngörüyor.