Bitriver, ABD tarafından yapılan suçlamaları reddediyor ve yaptırım uygulanması için yasal bir neden görmüyor.
Dünyanın en büyük kripto madenciliği veri merkezi operatörlerinden biri olan BitRiver, Amerika Birleşik Devletleri'ni Rusya dostu bir kuruluş olarak etiketleme kararı nedeniyle dava açmayı planlıyor. Firma, Rus hükümetinin küresel yaptırımlardan kaçmasına yardım etmediğini iddia ediyor.
BitRiver masum olduğunu iddia ediyor ve yaptırım uygulamak için yasal bir dayanak olmadığını söylüyor.
BitRiver, ABD yaptırımlarına meydan okumayı düşünüyor
ABD Hazine Bakanlığı, Rus madencilik şirketi BitRiver tarafından Rus şirketleri ve şahıslarına yönelik yeni yaptırımlar nedeniyle dava edilecek.
Departman kısa süre önce İsviçre'de kayıtlı şirketi ve bir dizi bağlı kuruluşu Rus işletmeleri ve insanlarına karşı yeni bir yaptırım turunda görevlendirdi. Ukrayna'daki savaşa uygulanan yeni cezalar, özellikle Rusya'nın madeni para basma potansiyelini hedef alıyor.
20 Nisan 2022'de ABD, BitRiver'ı ilk kripto madencisi olarak resmen onayladı. Yaptırımlar, dünyanın üçüncü en büyük kripto para madenciliği pazarını ayağa kaldırdı. 2017 yılında Rusya'da kurulan BitRiver, Rusya'nın üç şehrinde ofisleri bulunuyor.
Firma, dünyanın üçüncü en büyük kripto madenciliği pazarı olarak kabul edilen Rusya'da hala önemli operasyonları olmasına rağmen, varlıklarının yasal sahipliğini geçen yıl İsviçre'ye devretti.
Şirket, ABD Hazinesi tarafından onaylanan Rus kişi ve kuruluşlarından oluşan uzun listeye eklendi. Diğer yaptırıma tabi kuruluşlar arasında ticari bir banka olan Transkapitalbank ve oligark Konstantin Malofeyev tarafından organize edilen dünya çapında bir ağ bulunmaktadır.
BitRiver ve on bağlantılı firma, Amerika'nın kara listesini yöneten ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlık Kontrol Ofisi (OFAC) yaptırım listesine eklendi. Ajans, Rusya ekonomisinin “teknoloji sektöründe faaliyet gösterdiklerini” söyledi.