Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri A.Ş. (PRKAB) 300 milyon TL olan kayıtlı sermaye tavanını 1 milyar 300 milyon TL'ye çıkaracağını duyurdu.
Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri A.Ş. (PRKAB) kayıtlı sermaye tavanını 4 kattan fazla artıracağını duyurdu. Alınan karar neticesinde yeni sermaye tavanı 1 milyar 300 milyon TL'ye çıkacak olan PRKAB'ın bedelsiz sermaye artırımı yapma potansiyeli de arttı. PRKAB, SPK'ya gerekli başvuruları yapacak ve daha sonra onay verildiğinde kayıtlı sermaye tavanının yüzde 330 artıracak.
PRKAB 2022 4. çeyrek bilançosunu da 21 Şubat 2023 tarihinde yatırımcılara duyurdu. Şirketin 2022 net karı 190 milyon TL olarak açıklandı.
PRKAB, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) tarafından yapılan ihale ile Akbelen-Mersin arasında yeraltı elektrik kablosu projesini gerçekleştirebilir.
Şirketin KAP üzerinden yatırımcılarına yaptığı duyuruda; ''Sermaye Piyasası Kurulu'nun 11.12.1992 tarih ve 4463 sayılı izni ile kayıtlı sermaye sistemine geçen Şirketimizin Sermaye Piyasası Kurulu'nun 26.02.2018 Tarih, 29833736-110.03.03.E.2201 sayılı izni ile 2018-2022 yılları (5 yıl) için geçerli kabul edilen kayıtlı sermaye tavanına ilişkin sürenin dolması üzerine şirketimizin ihtiyaç duyabileceği esnekliği sağlayabilecek kayıtlı sermaye tavanın belirlenmesi ve bu konuda gerekli başvuru, onay ve izin süreçleri ile ilgili ana sözleşme değişikliğinin sağlanabilmesi adına yapılan görüşmeler ve değerlendirmeler neticesinde;
Kaynak: https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1116703
Borsa İstanbul'da #PRKAB koduyla fiyatlanan şirketin hisseleri sermaye tavanı artırımı açıklaması sonrası 31,80 TL'ye kadar hızla yükseliş kaydetti. PRKAB hisselerinde karar sonrası volatilite artarken, hisse tekrar açıklama öncesi olan seviyeye doğru geri döndü ve an itibariyle yüzde 0,32 düşüşle 30,90 TL'den fiyatlanmayı sürdürüyor. Volatilitenin yüksek olduğu hissede kapanışa doğru fiyatlamalar değişim gösterebilir.
Kaynak: Investing
Türk Telekomünikasyon A.Ş. (Türk Telekom) ile NETAS arasında 861 bin dolarlık WiFi-5 destekli modem tedariki konusunda anlaşma imzalandı.
Bedelsiz sermaye artırımı şirketlerin mevcut ödenmiş sermayesinin kendi iç kaynaklarından karşılanmak üzere sermayeye eklenmesidir. Gerçekleştirilen bedelsiz sermaye artırımı sonucunda artırım oranı kadar şirketin yatırımcılarına lot verilir. Şirketler bedelsiz sermaye artırımı ile gerçekleşen enflasyon sebebiyle değer düşüklüğünün önüne geçmeyi hedefler.
Bedelsiz sermaye artırımı yatırımcılar tarafından olumlu karşılanmaktadır. Özellikle temettü yatırımcıları bedelsiz sermaye artırımı ile ellerindeki lotların artışlarını avantaj olarak görmektedir. Bedelsiz sermaye artırımı sonucu hissedarların herhangi bir sermaye koymak gibi bir yükümlülüğü yoktur. Bu sebepler hisse bölünmesini bedelsiz sermaye artırımı şeklinde yapan şirketlere yatırımcılar olumlu bakmaktadır.