Alman ekonomisi su yollarında kuraklık krizi ile mücadele etmeye çalışıyor
Almanya’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak havanın kuraklığa yol açmasının etkileri giderek büyüyor. Alman Endüstrisi Federasyonu Başkan Yardımcısı Holger Loesch, yük taşımacılığında kullanılan su yollarının neredeyse kullanılamaz hale gelmesiyle yük gemileri zor günler yaşıyor.
Almanya’da su yolları debinin düşmesiyle "alarm verdiği" şeklinde bilgiler aktarılıyor.
Holger Loesch açıklamasında, "Kimya veya çelik endüstrisindeki tesislerin kapanması, madeni yağların ve yapı malzemelerinin hedeflerine ulaşmaması veya büyük hacimli ve ağır nakliyelerin artık gerçekleştirilememesi sadece an meselesi." ifadelerinde bulunurken konuşmasına ek olarak, Loesch, "Şirketler en kötüsüne hazırlanıyorlar." ifadesini kullandı.
Ren Nehri'nde feribotlar seferlerini durdurdu. Öte yandan Ren Nehri'ndeki su seviyesinin düşmesi sebebiyle nehir üzerinde feribot seferleri gerçekleştiren Landskrone şirketi, internet sitesinden yaptığı yazılı açıklamasında, "su seviyesinin düşük olması nedeniyle seferlerini durdurduğunu" belirtti.
Yaşanan bu olağan üstü sıcaklık sadece Ren Nehri’nde kuraklığa neden olmadı. Elbe gibi yük taşımacılığında bilindik su yolları da benzer bir krizle baş başa…
Ülkede yaklaşık 7350 km su yolu bulunuyor. Ren Nehri, dünyanın en işlek su yolu olarak adlandırılıyor. Almanya’ da yaklaşık 2 bin gemi ile yaklaşık 10 bin kargo gemisi Avrupa’da nehirleri kullanıyor.
Diğer gündem haberlerine buradan erişebilirsiniz