Alfa Solar Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ALFAS) hisse senedinin teknik ve temel analizini yaptık. ALFAS'ın bölünme sonrası hareketini yorumladık ve takasını inceledik.
Borsada son dönemin en popüler enerji şirketleri arasında bulunan Alfa Solar Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ALFAS) hissesi teknik analizi araştırılmaya devam ediyor. ALFAS hissesinde yaşanan sert yükselişler ve özellikle bölünme sonrası tavan serisinin devam etmesi yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. ALFAS 2023 teknik analiz haberimizde hisse fiyatıyla ilgili teknik bilgilere ve ALFAS hissesi güncel fiyat hareketlerine yer verildi.
ALFAS, bölünme sonrası fiyatının yatırımcılar tarafından düşük algılanması nedeniyle tavan serisi başlattı. Kısa sürede 90 liralardan 160 liralara geldi. Bölünme sonrası fiyatın düşmesi şirketin ucuzladığı anlamını taşımamaktadır.
Hisse logaritmik olarak incelendiğinde, ilk direnç noktası Fibonacci %61.8 düzeltme seviyesi olan 166,85 TL'dir. ALFAS, bölünme sonrası yaşanan tavan serisi nedeniyle ortalamalarından aşırı uzaklaştı. Bu nedenle yükselişin düzeltmesi de sert olabilir. ALFAS grafiği incelendiğinde 8 ve 13 günlük basit ortalamaların trend takibi için iyi sonuç verdiği görülüyor.
Hisse, seanslık logaritmik grafikte kanalın üst sınırına gelmiş durumda. Hissenin 161.7 TL'den geçen bu nokta üzerinde tutunması, hareketin devamı için önemli olacak.
Hisse grafiği seanslık periyotta lineer olarak incelendiğinde Fibonacci %361.8 seviyesinin, kanal direnci ile neredeyse çakıştığı görülüyor.
ALFAS fiyat kazanç oranı (FK) 2023/6 bilanço dönemi sonrasında, 158,9 TL hisse kapanış fiyatına göre 62.66 oldu.
ALFAS piyasa değeri defter değeri (PD/DD) oranı 2023/6 bilanço dönemi sonrasında, 158,9 TL hisse kapanış fiyatına göre 44.9 oldu.
ALFAS hissenin %19.59'u borsada işlem görmektedir. Halka açık hisseleri elinde bulunduran ilk 5 kurum aşağıdaki gibidir.
Belirlenen bir tarih aralığında, bir hisseyi hangi kurumların, hangi fiyatlardan, hangi miktarlarda alıp sattığını gösterir. Tabloda tarihlerin hemen altında yer alan net (5) bölümü en önemli bölümdür ve hisseye para giriş çıkışını gösterir. Rakamın + olması para girişine, - olması para çıkışına işaret eder. Para giriş çıkışı bu tabloda lot bazında hesaplanmıştır. Hisseye para girişi yükselişe, para çıkışı düşüşe işaret etse de her zaman işaret ettiği yönde hareketler olmayabilir. Aracı kurum dağılımları, temel ve teknik analiz ile birlikte değerlendirilmelidir.
Bölünme sonrası Alfa Solar Enerji'de neler oldu? Kimin maliyeti ne oldu? Aşağıdaki tabloda aracı kurum dağılımı analizini ayrıntılı olarak inceleyebilirsiniz.
ALFAS hisse 29 Ağustos'ta bölündü. Aracı kurum dağılımı bu tarihten itibaren kümülatif incelendiğinde görülüyor ki en büyük alımı Şeker Yatırım 668.877 lot ile yapmış ve bu alımın ortalama maliyeti 158.042 olmuş. En büyük satıcı ise Deniz yatırım olarak öne çıkıyor. Şirketin ortalama satış fiyatı 134.319 TL'dir.
2023/6 bilanço dönemi sonrasında Matriks terminalinde (Kurum öneri ve raporları bölümünde) Alfa Solar Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ALFAS) için verilmiş yeni bir hedef fiyat seviyesine rastlamadık.
ALFAS'ın %96.97'si Alfa Kazan Enerji ve Çevre Yatırımları AŞ takasında bulunmaktadır. %3,03 pay ise diğer yatırımcılardadır. Alfa Kazan Enerji ve Çevre Yatırımları AŞ kurucusu 1955 Giresun doğumlu Kadir Kayabaş' tır. Kadir Kayabaş 04 Kasım 2005 tarihinde vefat etmiştir.
Alfa Solar Enerji, ileri teknoloji üretim makineleri ile robotik üretim tesisinde yüksek verimlilikte enerji üretimi için gelişmiş güneş panelleri üretmektedir.Yıllık üretim kapasitesi 1.2 GW, üretim adedi 2.5 milyon adettir.40.000 m2 kapalı alana sahip Kırıkkale fabrikasında 750+ çalışan ile üretimini gerçekleştirmektedir.
Alfa Solar Enerji, düşük ışıkta dahi kusursuz performans gösteren, son derece dayanıklı ve uzun ömürlü güneş panelleri üretmektedir. Alfa Solar' ın ürettiği panel çeşitleri aşağıdadır.
Alfa Solar Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ALFAS) 2023 2. çeyrek bilançosunu KAP'a bildirdi. Şirket 2023 2. çeyrekte 529.397.635 TL net dönem karı açıkladı!