Bir ABD Hazine yetkilisi, kripto endüstrisinin çok hızlı büyüdüğünden ve uygun düzenlemeler olmadan çok tehlikeli hale geldiğinden endişe ediyor.
Bu, UST'nin USD ile bire bir düzenlemeden ayrılmasına yol açan UST ve Terra ekosisteminin çöküşünün ardındandır.
Michael Hsu, Para Birimi Denetçisinin Direktörüdür; Yakın tarihli bir DC Blockchain Zirvesi sırasında, UST'nin USD'den çıkarılmasından bahsetti ve bu olayın, blockchain teknolojisinin amacına ulaşması için düzenlemelerin yapılması gerektiğine dair açık bir işaret olması gerektiğini söyledi.
Bulaşma Yok
Ancak müdür, de-peg'in etkilerinin bankacılık sistemine yayılmamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Hsu, mahsul çiftçiliğini amaçladı ve buna tüketicilerin korunması gereken bir Ponzi türü dedi. UST yatırımcıları, hisselerinin %20'sine varan oranlarda, zirve sırasında devasa getirilerle cezbedildi.
Hsu dedi ki,
“Günümüzde verim çiftçiliği, Ponzi planlarıyla üretken inovasyondan daha fazla ortak noktaya sahip olabilir; yutturmaca güdümlü ekonomi, tüketicileri korumada üretken inovasyonla gerçekten ilgilenenler için gerçek zorluklar sunuyor.”
Hsu'nun görüşmelerdeki yaklaşımı diğer konuşmacılardan biraz daha agresif olsa da, kripto endüstrisinin UST ve Terra'nın çöküşü gibi olayları önlemek için güçlü düzenleyici politikalara ihtiyacı olduğuna dair genel bir fikir birliği vardı.
OCC'nin kriptoya karşı muhafazakar bir yaklaşım izleyeceğini söyledi:
“OCC, ulusal bankacılık sisteminin güvenli ve sağlam olmasını sağlamak için kriptoya karşı dikkatli ve temkinli bir yaklaşım sergilemeye devam edecek.”
Nitekim, uygun yasal yönergelerin olmaması, bazı kurumlar uzak durmayı seçtiği için kripto endüstrisinin potansiyeline ulaşmasını engelledi. İçeri girenler, öncelikle bina inşaatından ziyade doğrudan yatırımlarla ilgileniyorlar.
Açık düzenlemelerin olmaması, birçok potansiyel yatırımcıyı belirsizlik içinde bıraktı.
Binance'in vergi başkanı Sulolit Mukherjee, Zirvede konuşmacılar arasındaydı. dedi ki,
“Şimdi öncelik… sorumlu inovasyon. İyi aktörler ve kurumsal yatırımcılar bu alanda daha fazla netlik bekliyor.”