Avustralyalı bilim adamları, son dokuz milyar yılın 'en hızlı büyüyen' kara deliğini keşfettiler.
Bir grup bilim insanı , son dokuz milyar yılın en hızlı büyüyen kara deliğini keşfettiklerini söylüyor.
Canberra'daki Avustralya Ulusal Üniversitesi'nden (ANU) gökbilimciler tarafından yönetilen uluslararası bir ekibe göre, kara delik saniyede bir dünya eşdeğerini tüketiyor.
Gökbilimciler, kara deliğin çok karanlık bir arka bahçede düzgün bir teleskopu olan herkes tarafından görülebileceğini söyledi, çünkü kendi galaksimizden gelen tüm ışıktan 7000 daha parlak parlıyor.
Kara deliğin üç milyar güneş kütlesine sahip olduğuna inanıyorlar, buna karşılık benzer büyüklükteki diğerleri milyarlarca yıl önce bu kadar hızlı büyümeyi durdurdu.
Araştırma, çevrimiçi araştırma paylaşım platformu arXiv'de yayınlandı ve Avustralya Astronomi Topluluğu Yayınları bilimsel dergisi tarafından hakemli gözden geçirilmek üzere gönderildi .
Baş araştırmacı Dr Christopher Onken, gökbilimcilerin "50 yıldan fazla bir süredir bunun gibi nesneleri aradıklarını" söyledi.
Onken, "Binlerce daha sönük olanı buldular, ancak bu şaşırtıcı derecede parlak olan fark edilmeden kayıp gitti" dedi.
Gökbilimcilerin şimdi bu kara deliğin neden farklı olduğunu bilmek istediklerini söyledi.
"Felaket bir şey mi oldu?" dedi.
"Belki de iki büyük galaksi birbirine çarparak onu beslemek için kara deliğin üzerine bir sürü malzeme akıttı."
Araştırmanın ortak yazarlarından biri olan Doçent Christian Wolf, "böyle bir tane daha bulacağımıza" inanmadığını söyledi.
Bu rekorun kırılmayacağından oldukça eminiz” dedi.
"Aslında bunun gibi nesnelerin saklanabileceği gökyüzü tükendi."
Ortak yazar ve ANU PhD araştırmacısı Samuel Lai, keşfin "kendi galaksimizdeki kara delikten 500 kat daha büyük" olduğunu söyledi.
"Güneş sistemimizdeki gezegenlerin yörüngelerinin tümü, olay ufkuna - kara deliğin hiçbir şeyin kaçamayacağı sınırına sığacaktır" dedi.
Daha fazla teknoloji haberi için parafesor.net adresini ziyaret edebilirsiniz.