10. İslam İktisadı Atölyesi Başladı

Yayın Tarihi: - Güncelleme Tarihi:

İslam İktisadı Araştırma Merkezi (İKAM) tarafından düzenlenen "10. İslam İktisadı Atölyesi" başladı.

10. İslam İktisadı Atölyesi Başladı

10. İslam İktisadı Atölyesi'nin açılışı İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı. Açılış konuşmasında konuşan İLKE Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Lütfi Sunar, pandemiyle birlikte birçok programın yapılamadığına değinerek atölyenin devam ettiğine dikkat çekti. "Bugün içinde yaşadığımız iktisadi sistem krizlere dayalı bir sistem. Krizler bu sistemin normali olarak gözüküyor." diyen Sunar, sözlerinin devamında "Bu krizler, öyle görünüyor ki özellikle finans sektörünün maharetiyle bir sermaye transferi, varlık transferi sürecini tetiklemiş vaziyette. Ülkemizde buna yönelik önlemler alınmaya, dünyada birtakım sorunlar çıktıkça çözüm önerileri aranmaya çalışılıyor. Ancak görünen o ki mevcut sistem içerisinde bir çözüm bulmak da çok kolay değil. Bu anlamda bakıldığında aslında alternatif önerilerin tartışılması için de çok önemli bir zeminde bulunuyoruz. O sebeple İslam İktisadı Atölyesi'nin bu yılki konusu uluslararası iktisadi krizler ve İslam iktisadını çözüm önerileri olarak ele almak. Toplantıda tartışılan konuların ve meselelerin uygulamaya dönük olarak genişletilmesini ümit ediyoruz."ifadelerini kullandı.

Katılımcılar arasında bulunan Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Metin Özdemir ise atölye ile ilgili "İçinden geçtiğimiz ortam bu konuları konuşmak için de müsait bir ortam. Tabii dünya tarihi boyunca belki yüzlerce, binlerce kriz yaşadı insanoğlu ama bu krizlerin günümüze yaklaştıkça frekanslarının arttığını, sürelerinin uzadığını gözlemlemekteyiz. Tabii geçmişte bu krizler doğal afetlere, kuraklık ve kıtlık gibi nedenlere dayanıyordu ama artık finansal piyasaların çok gelişmiş olmasıyla birlikte spekülatif mevzular da bu işin içine girmeye başladı maalesef. Bu atölyede ortaya konulacak çözüm önerilerini insanlığın geleceği açısından ilgiyle takip edeceğiz." dedi.

İstanbul Üniversitesi Akademisyenleri de Atölyede!

İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Alkan, dünya ekonomisindeki dayanıklılığın azaldığına dikkat çekti. "Dolayısıyla bu makro araçlar üzerinden yürütülen politikaların tekrar sorgulanmaya başladığı, insana inen bazı önerilerin artık dünyada gündeme gelmesinin sorunlu olduğu bir döneme giriyoruz." ifadelerini kullandı. 

İktisadi Krizlerden En Çok Müslümanlar Etkileniyor!

İslam İktisadı Atölyeleri Tertip Heyeti Başkanı Prof. Dr. Necmettin Kızılkaya, "Ne yazık ki iktisadi krizlerden en çok Müslüman toplumların etkilendiğini görüyoruz. Gerek global gerek lokal düzeyde Müslümanların ciddi manada krizlerden etkilendiğini görüyoruz. Bu krizleri aşma noktasında da İslam iktisadının önemli bir hareket noktası olacağını ve önemli açılımlar sağlayacağını düşünüyoruz. Bu nedenle de atölyeyi düzenledik." dedi.

Birçok katılımcının yer aldığı atölyede ödül töreni de düzenlenerek sahiplerine ödülleri ulaştırıldı.

Etiketler
Gönder
runtobet casino siteleri